fbpx
Annonce

Medier: Xavi vil først være Barca-træner til sommer

FCBARCELONA.DK - 12.01.20

© Getty Images
// Xavi

Mens Barca de seneste dage har forhandlet med Xavi går de seneste meldinger fra Catalonien og Qatar på, at catalaneren endnu ikke har underskrevet nogen aftale. Xavi ønsker nemlig angiveligt først at overtage jobbet på Camp Nou til sommer.

Det er de helt store medier som catalanske TV3, Catalunya Radio, RAC1 og Mundo Deportivo, som søndag eftermiddag meddeler, at Xavi endnu ikke har underskrevet nogen aftale med Barca om at blive træner. Årsagen skulle være, at catalaneren først ønsker at blive Barca-træner til sommer. Han ønsker med andre ord ikke at erstatte Ernesto Valverde midt i sæsonen.

Det virker fortsat særdeles sikkert, at Xavi bliver Barca-træner og at han er enig med Barca hvad angår en aftale fra den 1. juli. Meldingerne går dog på, at Xavi under hele forløbet har vist en enorm respekt for Ernesto Valverde og ikke har ønsket at lave nogen aftale før den nuværende Barca-træner på officiel vis har forladt sin stilling. Derudover mener Xavi ikke, at det vil være optimalt at overtage Barca-mandskabet midt i en sæson.

Hvis Xavi har besluttet at vente til sommer med at overtage trænerjobbet på Camp Nou efterlader det Barca, klubbens ledelse og i særdeleshed Ernesto Valverde i en noget akavet situation i resten af sæson. Det store spørgsmål bliver, om den nuværende Barca-træner er i stand til at udføre sit arbejde resten af sæsonen velvidende, at klubben bag hans ryg har forsøg at få ham erstattet.

Derfor kan det ikke udelukkes, at Valverde vælger selv at sige op i løbet af de kommende dage og at Barca må finde en midlertidig erstatning. Det er selvfølgelig også en mulighed, at Valverde forstår situationen og blot fortsætter sit arbejde til den 30. juni, hvor han som en del af den nuværende kontrakt kan forlade posten helt automatisk, hvis enten han selv eller Barca ønsker det.

.:FORSIDE:.