fbpx
Annonce

Medie: Holdet tvivler på Koemans 4-2-3-1 system

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 10.12.20

© Getty Images
// Ronald Koeman

Koemans fremtid i Barca står allerede til debat, efter holdets seneste formdyk, der kostede dem førstepladsen i Champions League gruppespillet. Avisen Sport beretter om, at truppen tvivler på hollænderens system.

Den catalanske avis Sport har angiveligt været i dialog med kilder tæt på klubben, og kan herudfra berette, at Barca-truppen skulle være skeptisk overfor Koemans nye 4-2-3-1 system. Kritikken går udelukkende på det rent taktiske og har således ikke noget at gøre med Koemans gebærden og karakter som træner.

Hollænderen skulle tværtimod være yderst vellidt blandt spillerne for sin ærlige facon, satsning på de unge talenter og professionalisme overfor pressen. Koeman er vellidt og har ingen fjender i truppen, men ikke desto mindre er hans fodboldtaktiske filosofi blevet et debatemne i omklædningsrummet. Specielt efter de seneste to nederlag til henholdsvis Juventus og Cádiz.

Det er nu over ti uger siden, at Barca spillede sin første kamp i sæsonen med hollænderen ved roret. Her lagde man flot ud med en 4-0 sejr over Villareal. Siden da er det blevet til lidt af en rutsjebanetur med både flotte sejre, hvor spillet har virket friskt og sprudlende, men også dybt skuffende resultater, der potentielt set kan få fatale konsekvenser for sæsonen.

Generelt har holdet haft det svært overfor stærke modstandere. Man har tabt til både Atlético Madrid, Real Madrid, Getafe og senest Juventus. De seneste sæsoners smertefulde og ikke mindst pinlige nederlag til eksempelvis Bayern München, Liverpool og Roma lader fortsat til at spøge i kulissen. Holdet besidder langt fra den stærke moral, som karakteriserede dem før i tiden og skabte frygt blandt samtlige modstandere. Derimod virker spillerne ofte nervøse og uoplagte, når de går ind til svære opgaver.

Ifølge truppen er Koemans 4-2-3-1 system en medvirkende årsag til netop denne nervøsitet. Holdets grundkerne har alle 4-3-3 formationen dybt inde under huden og er derfor både uerfarne og ukomfortable med det nye system, hvilket ofte afføder fejl og forvirring i forhold til, hvordan man skal positionere sig.

En del af kritikken går ligeledes på, at modstanderne har nemt ved at finde plads i mellem forsvars- og angrebskæden, fordi man mangler centrale midtbanespillere til at dække området af. Samtidig har navnligt Messi haft svært ved at vende sig til sin nye rolle centralt i banen. Her har argentineren en tendens til at falde langt tilbage, hvorfor han ikke er ligeså målfarlig.

En anden væsentlig forklaring på holdets seneste problemer kan være det faktum, at man p.t. ikke har nogen spillere i topform - måske lige med undtagelse af Martin Braithwaite. Fremtrædende profiler såsom Messi, Griezmann, Coutinho og De Jong har alle været meget svingende indtil nu, og har således ikke sat det aftyk, man normalt ville kunne forvente. Ansu Fati og Dembélé var begge inde i en lovende udvikling, men er som bekendt blevet ramt af skader.

Ifølge Sport har truppen drøftet disse problematikker med Ronald Koeman, og man har decideret foreslået ham at gå tilbage til 4-3-3 formationen. For nu skulle hollænderen dog være urokkelig omrking sin 4-2-3-1 opstilling og dertilhørende planer for holdet.

.:FORSIDE:.