fbpx
Annonce

Gavis markedsværdi er eksploderet siden VM

Simon Arun Vrábel - 27.01.23

// Gavi



Der er ingen tvivl om, at Barcas unge midtbanespiller Gavi er et kæmpe talent men skulle man alligevel være i tvivl, så fortæller den seneste undersøgelse lavet af Football Benchmark, at Gavis markedsværdi er eksploderet efter VM.

Efter et flot VM i Qatar og en endnu bedre Supercup finale imod Real Madrid, har 18-årige Gavis markedsværdi taget et gevaldigt hop og ifølge det anerkendte medie Football Benchmark, så er Gavis udvikling den mest markante på tværs af alle det europæiske klubber.

Han er kun 18 år gammel, men det er ikke til at se, hverken på banen eller på hans CV, for den unge midtbanespiller Gavi har allerede spillet et hav af kampe for både Barca og det spanske landshold. Ikke nok med, at han har fået mange kampe, så har Gavi især efter årsskiftet vist sig flot frem og det belønner det anerkendte medie Football Benchmark, ved at sætte ham øverst på deres analyse over spillere hvis markedsværdi er steget eksplosivt siden den 1. januar 2023.

Artiklen fortsætter under annoncen


Football Benchmark har udregnet, at Gavis markedsværdi er steget med hele 70% svarende til 51 millioner euro og det betyder at han står øverst på den top 10 som mediet har udarbejdet. Selvom Gavi ikke kom langt til VM-slutrunden med Spanien, så ligger han alligevel foran Enzo Fernández fra Argentina som vandt VM-finalen. Hans markedsværdi er godt nok steget med 159% men det udregner Football Benchmark til en stigning på 43 millioner euro, altså noget under Gavi.

Barca er yderst opmærksomme på Gavis flotte udvikling og derfor fornyede man også midtbanespillerens kontrakt i september måned sidste år. Her fik midtbanespilleren, sammen med en pæn lønforhøjelse, også en ny kontrakt med udløb i 2026 og en frikøbsklausul på svimlende 1.000 millioner euro. Det burde holde selv de mest pengestærke klubber væk således at Gavi kan holde sit fokus på at forsætte sin flotte udvikling som Xavi i den grad har en del af æren for.

Gavi er fra Andalusien i det sydlige Spanien, men som 12-årige skiftede han fra Real Betis ungdomshold til La Masia, hvorefter han ikke har set sit tilbage. Han fik debut for Barcas førstehold den 29. august 2021 i en alder af 17 år.



.:FORSIDE:.