Mange penge på spil for Barca i Champions League

FCBARCELONA.DK - 07.08.20

© FC Barcelona

Rent sportsligt vil det redde sæsonen med en triumf i Champions League, men også rent økonomisk står der meget på spil for Barca, for det er mange penge der spilles om. Det kan hjælpe på økonomien i en svær sæson.

Ligesom alle andre klubber er Barca ramt massivt på økonomien af coronakrisen. Forleden anslog præsident Josep Maria Bartomeu, at klubben går glip af mere end 300 mio. euro i indtægter den kommende sæson.

Her kan succes i Champions League give et tiltrængt tilskud i den slunkne kasse, også selvom det ikke skulle lykkes at vinde turneringen. Det handler ganske enkelt om, at komme så langt som muligt, for jo længere man når, jo flere penge får man.

Barca har allerede inkasseret 37 mio euro for at nå til 1/8 finalen, og lykkes det at komme videre til slutfasen i Portugal, kommer der 10,5 mio. mere ind på kontoen. En semifinaleplads giver 12 mio. euro mere. I finalen venter der flere penge, for taberen får 15 mio. euro, mens vindere inkasserer 19 mio. euro.

Skulle det således lykkes Barca at gå hele vejen og løfte trofæet efter finalens slutfløjt, vil der være kommet lidt mere end 78 mio.euro  ind på kontoen, svarende til 591 mio danske kroner. Det vil være et dejligt tilskud at få efter en sæson i modvind, både på og udenfor banen.

644x70

.:FORSIDE:.