fbpx
Annonce

Laporta: 'Vi skulle have fyret Koeman tidligere'

FCBARCELONA.DK - 08.03.22

// Joan Laporta

ps5 art


Barca TV satte i går aftes præsident Joan Laporta i stolen i anledning af hans første år som Barca-præsident. Her kommenterede han en række interessante emner som Koeman, Xavi, Spotify, Messi, Haaland og meget mere.

Joan Laporta blev valgt til præsident den 7. marts 2021 og i anledning af 1-året stillede han op til et langt interview, der blev sendt direkte på Barca TV. Her er nogle af de emner som blev berørt.

Det første år som præsident:
'Det har været et år, hvor der er sket mange ting. Det har været et af de mest intense år i mit liv og det har været meget interessant. Jeg ønsker kun at tingene løses hurtigst muligt'.

Hvad har det bedste været?
'Det er at Xavi har ændret holdets indstilling. Han har genfundet essensen rent fodboldmæssigt. Vi har opnået, at Barca-tilhængerne igen har håb'

Artiklen fortsætter under annoncen


Målsætninger for førsteholdet?
'Vi ønsker mere. Det var fantastisk at vinde pokalturneringen i en svær sæson, der ikke var god. Det var en vigtig titel. Vi kan se en fremtid og vi kan hurtigt få noget at glæde os over, både i Europa League og i ligaen, hvor det dog er sværere, men vi kæmper for det'.

Holdet er blevet forstærket i januar:
'Det var ikke let. Det krævede stort arbejde at hente nye spillere, uden at skulle betale for dem, og med lønninger der lå langt fra det vi havde før. Den sportslige ledelse har arbejdet flot'.

Messis afgang i august:
'Det var smertefuldt. Hvis jeg ser tilbage, var det den mest triste beslutning af alle. Den ville jeg ønske at jeg ikke skulle tage, men det er ikke noget jeg fortryder, for klubben kommer før alle andre, inklusiv den bedste fodboldspiller i historien. Vi måtte gøre det på grund af den situation vi overtog klubben i. Vi blev ramt af virkeligheden, men historien forsætter og gennem grundige beslutninger kan vi finde vejen til succes'.

Ronald Koemans farvel:
'Da sidste sæson sluttede var jeg i tvivl og det sagde jeg til ham. Han ønskede at blive og vi havde også den økonomiske situation. I respekt for Koemans person, gav vi ham muligheden, også fordi vi havde vundet Copa del Rey. Men der kom en tid hvor det ikke gik godt og vi måtte tage endnu en svær beslutning. Dem har der været mange af. Jeg skulle have fulgt min intuition og fyret ham tidligere'.

Ansættelsen af Xavi:
'Det skulle jeg have gjort tidligere. Det står klart for mig, men der var mange ting at tage hensyn til. Jeg tog beslutningen senere og den var rigtig, for vi har forbedret os'.

Koemans kritik af Laporta:
'Jeg glemmer aldrig hans mål på Wembley i 1992, hvor jeg selv var til stede. Jeg vil altid huske Koeman for vores første Europacup. Som træner havde han modet at bringe unge spillere ind på holdet. Hvis han er sur nu, håber jeg det går over'.

Xavis rolle som træner:
'Jeg var sikker på, at han ville blive træner for Barca en dag og forhåbentlig mens jeg er præsident. Han klarer det utroligt godt. Han kender klubben og ved hvad han vil. Han respekterer klubbens beslutninger og ved hvordan vi skal spille. Jeg er meget tilfreds med at have en træner som ham i mange år. Jeg er overbevist om, at han vil skabe mange glæder'.

Holdets gode udvikling på det seneste:
'Jeg nyder det. Vi spiller bedre, skaber chancer og scorer mål. Det er det vi manglede. Vi er endnu ikke på højeste niveau, men Xavi ved, at vi skal blive bedre for at komme derop. Vi skal være tilfredse med hvordan holdets reagerer'.

Forlængelser med Gavi og Araujo:
'Hvis de ønsker at blive i Barca, så bliver de. Det vil være godt for dem, for de ved, at de bliver anerkendt. Jeg håber at Gavi og Araujo gør som Pedri og Ansu Fati. Jeg håber der kommer en aftale der er god for alle parter'.

Er der penge til forstærkninger til sommer?
'Hvis vi når vores økonomiske målsætninger, så kan vi. Det vil afhænge af de beslutninger der tages de kommende måneder. Jeg tror det lykkes'.

Kommer Erling Haaland eller gør han ikke?
'Jeg kan ikke tale om konkrete spillere, for så stiger prisen. Vi vil forstærke holdet i alle kæder. Alle gode spillere vil til Barca og der er ingen hemmelighed, at Haaland er kendt i hele verden, men jeg vil ikke sige mere, for så stiger prisen'.

Bliver der solgt spillere?
'Vi skal have en balanceret trup, så hvis er kommer nye til, skal andre rejse. Vi har arbejdet på det et stykke tid. Noget er allerede i gang og vi vil gerne være på plads den 30. juni. Det kan være der sker noget der bliver sommerens samtaleemne'.

Deltagelsen i Europa League:
'Den vil jeg meget gerne vinde, for det har vi ikke gjort før. Nu er vi med og så må vi se om vi kan vinde den. Der er svære hold med og Galatasaray er svære på deres bane, så vi skal have et godt resultat herhjemme'.

Mulighederne for at vinde ligaen:
'Jeg havde håbet vi var kommet tættere på denne weekend, men jeg tror stadig på det og håber på nogle resultater, så vi kan vinde den'.

El Clásico om to uger:
'Det er en kamp som alle Barca-fans glæder sig til. Vi gør det godt lige nu og får vi alle tre point, har vi muligheder i ligaen. Vi skal vinde på Bernabeu for at holde os inde i kampen om mesterskabet'.

Forhandlingerne med Spotify:
'Forhandlingerne skrider fremad, men vi er endnu ikke i mål. Det drejer sig om deres navn på vores trøjer, træningstøj og på Camp Nou. Vi har også andre muligheder, men vi er langt i forhandlingerne med Spotify'.

Hvordan går det Espai Barca projektet?
'Hvis alt går vel, har vi et nyt stadion i 2025. Vi kommer nok til at spille på Monjuic et år, men det bliver kun en enkelt sæson'.

.:FORSIDE:.