fbpx
Annonce

Julián Araujo: 'Jeg har altid set op til Jordi Alba'

Simon Arun Vrábel - 25.03.23

// Julián Araujo

Barcas nyeste indkøb Julián Araujo, har fra den mexicanske landsholdslejr givet et spændende interview om hvordan han er faldet til i klubben og hvordan at livet som ung i en klub som Barca ikke altid er helt nemt.

Der var længe tvivl om Julián Araujo overhovedet kunne få lov til at skifte til andetholdet Barça Atlètic men i sidste ende lykkedes det. Fra den mexicanske landsholdssamling fortæller den 21-årige forsvarsspiller som sin første tid i Barca som man roligt kan sige, er et helt andet niveau end LA Galaxy hvor han spillede før.

Den unge højreback var angiveligt kun 18 sekunder fra, at kunne få lov til at spille for Barça Atlètic og derfor må Araujo nøjes med at træne med holdet. Det ærgerlige udfald af situationen, som dog forsat venter endelig afgørelse ved en domstol, var da også én af de allerførste ting som Araujo blev spurgt ind til, i det interview som den catalanske avis Sport efterfølgende har bragt.

Artiklen fortsætter under annoncen


’Jeg var frustreret over hele situationen, men der var ikke noget som jeg kunne gøre, for alting fra min side var i orden. Èn af de ting som jeg har lært i løbet af min karriere er, at man bare skal have fokus på de ting som man kan kontrollere og intet andet’, indledte Araujo inden han i stedet begyndte at fortælle om den omvæltning det har været at skifte til en storklub som Barca.

’Det er som en helt anden verden at være i en klub som Barca. Man skal altid være på vagt og opmærksom på hvad der sker lige rundt om hjørnet, for når vi forsvarer så sker det også i et enormt højt tempo. Det skal jeg stadigvæk vænne mig til’, fortæller den 21-årige højreback inden han fortæller, at hans to største idoler er Jordi Alba og Rafa Márquez.

’Jeg har altid set op til Jordi Alba lige siden jeg var en lille dreng. Hver gang jeg har muligheden for det, prøver jeg at stille ham alle de spørgsmål som jeg kan komme i tanke om og jeg forsøger ofte at efterligne hans bevægelser. Han har haft en helt fantastisk karriere’, fortæller den tydeligt imponerede mexicaner, inden roserne efterfølgende går til andetholdets træner, Rafa Márquez.

’I træningen ser jeg bare tilbage og tænker 'wow'. Jeg ved, at han var en fantastisk fodboldspiller, den måde han bruger sine dage på og den måde han taler til os på. Han har været fantastisk mod mig og vi har talt om om, hvad jeg skal arbejde med, hvilke ting jeg gør og hvad jeg kan gøre bedre' siger han videre.

Til sidst fortæller Araujo om sin baggrund og hvordan den mulighed som han har fået i livet, skal tilskrives hans forældre, for forholdene tilbage i Mexico kan ikke sammenlignes med livet i Barcelona.

’Jeg ville ikke være hvor jeg er i dag, hvis det ikke var for mine forældre og når jeg tænker på, hvor jeg kommer fra, så er jeg taknemmelig for at have fået denne fantastiske mulighed. Lompoc er en by som næsten ingen kender og mange børn der har ikke mange muligheder i livet. Derfor er det ikke svært at tilpasse sig livet i Barca. Det er kun sproget som kan være en udfordring, for især når de taler hurtigt og skifter til catalansk, så kigger jeg bare mærkeligt på dem og griner’ udtaler han.

Julián Araujo som allerede har optrådt tre gange for det mexicanske landshold har fået kontrakt med Barca frem til 2026.



.:FORSIDE:.