fbpx
Annonce

Historien om Real Madrids kapring af Di Stéfano

Rune Stentoft Arlbjørn - 10.04.21

© Getty Images
// El Clásico // Real Madrid // Di Stéfano

I 1953 sikrede Barca sig en af de bedste angribere i verden i argentinske Alfredo di Stéfano. I aften skal Barca så spille El Clasico på Real Madrids stadion på deres træningsanlæg, som er opkaldt efter Di Stéfano.

Barca havde skrevet en kontrakt med Di Stéfano, men den daværende spanske diktator General Franco gjorde aftalen ugyldig, fordi han ville have den argentinske superstjerne til at spille for "sit" hold Real Madrid.

Siden blev det aftalt, at Di Stéfano skulle starte med at spille for Real Madrid og derefter Barca på skift. Det gik catalanerne med til, men kort efter ombestemte de sig og solgte deres andel i Di Stéfano til Real Madrid, så ærkerivalerne fik fuld råderum over rettighederne til ham.

Barca følte sig snydt mildt sagt og ville ikke finde sig i den behandling og undertrykkelse fra centralstyret i Madrid, så derfor opgav de rettighederne til Di Stéfano. I Real Madrid spillede Di Stéfano så fra 1953 til 1964 med stor succes, hvor han blev en legende i klubben og blandt de hvides mest scorende spillere.

Det har ført til, at stadionet på Real Madrids træningsanlæg er blevet opkaldt efter Alfredo di Stéfano, så det nu hedder Estadio Alfredo Di Stéfano. Det er altså på denne bane, som der spilles El Clásico på i aften, da Santiago Bernabéu er ved at blive renoveret.

Real Madrids kapring af Di Stéfano fra Barca var med til at sætte yderligere gang i rivaliseringen mellem de to klubber. Når Barca-spillerne så træder ind på Estadio Alfredo Di Stéfano i aften er det helt sikkert noget, som er med til at tænde catalanerne yderligere.

.:FORSIDE:.