fbpx
Annonce

Har Guardiola ændret mening om en retur til Barca?

FCBARCELONA.DK - 28.05.21

// Pep Guardiola


Præsident Joan Laporta har angiveligt en drøm om at hente Pep Guardiola tilbage som træner, men om det er realistisk er nok tvivlsomt. Guardiola har nemlig tidligere slået meget klart fast, at han ikke kommer tilbage.

Joan Laporta tog en kæmpe chance, da han i 2008 udnævnte den uerfarne Pep Guardiola til træner for førsteholdet, efter blot én sæson i spidsen for B-holdet. Resten af historien kender alle, for Guardiola blev en dundrende succes og vandt masser af titler i de fire år han trænede holdet. I dag regnes han for en af de bedste trænere i verden.

Derfor vil Laporta angiveligt meget gerne have Guardiola tilbage. Det fortalte et par af de catalanske sportsaviser i går. Realiteterne er dog, at det ser mere end svært ud at få opfyldt Laportas ønske.

Pep Guardiola har nemlig tidligere forholdt sig til en mulighed tilbagevenden. Det var i 2017. Dengang sagde han følgende: 'Jeg kommer aldrig tilbage og træner Barcelona. Min tid der er slut, sagde han ifølge Skysports.

Da Guardiola stoppede som træner for Barca i 2012 var han udbrændt og mente ikke han længere havde den mentale styrke, til fortsat at lede holdet. Han tog et sabbatår og ladede batterierne op, inden karrieren fortsatte i Bayern München.

Guardiola ved derfor for alt for godt, hvad det kræver at være træner for Barca og at det kørte ham ned på blot fire år. Derfor er det forståeligt, at han ikke har lyst til at vende tilbage.

Spørgsmålet er om Guardiola alligevel kunne finde på at ombestemme sig. Han er blevet langt mere erfaren og bør være bedre rustet til et job som Barca-træner, end han var i 2008.

I hvert fald håber Laporta på, at han endnu en gang kan få Guardiola til at lede holdet.

.:FORSIDE:.