fbpx
Annonce

Har Barca brug for Erling Haaland?

Simon Arun Vrábel - 08.03.22

// Erling Haaland

ps5 art


Norske Erling Haaland sættes fortsat i forbindelse med Barca, men catalanernes seneste målform har fået mange tilhængere til at spørge sig selv, om holdet overhovedet har brug for en ny angriber.

Gennem de seneste måneder har Erling Haaland fylgt meget i de catalanske medier. Den sportslige ledelse skulle angiveligt ønske at hente den målfarlige angriber til Camp Nou, hvilket forventes at blive til en særdeles høj pris. Barca har dog i de seneste kampe vist flot offensivt spil og scoret masser af mål, og de ligner ikke umiddelbart et hold, som mangler en angriber.

Dembélé, Luuk de Jong, Ferran Torres og to gange Memphis har alle scoret for Barca i de seneste fem kampe. Fælles for dem alle er, at de er kommet ind fra bænken og at de alle er angribere. Det er en luksus, som Koeman meget sjældent havde og Xavi ikke tidligere har haft.

Artiklen fortsætter under annoncen


I søndagens kamp imod Elche startede Xavi med Dembélé, Aubameyang og Gavi i front, hvilket efterlod januars store transfers Ferran og Adama på bænken.
I den omvendte kamp sidste år på Camp Nou startede Xavi med Dembélé, Jutglà og Abde. Dengang var de offensive indskiftninger henholdsvis Nico og Riqui Puig, hvorimod søndagens indskiftninger hed Ferran Torres og Adama Traoré. Der er derfor ingen tvivl om, at truppens bredde har styrket truppen væsentligt i forhold til situationen før jul.

En hel naturlig konsekvens af, at truppen nu er blevet større og skaderne færre er, at konkurrencen er øget hvilket. Det betyder, at spillere ikke får lige så mange minutter, som de måske burde. De mange muligheder glæder dog Xavi, som da også kommenterede dette efter kampen imod Elche. 'Den vifte af muligheder, som jeg har nu med flere forskellige spillere, som kan gøre en forskel, er meget vigtig'.

I kampen imod Elche kom Luuk de Jong ikke på banen og Braithwaite var slet ikke at finde i truppen, hvilket Xavi også satte ord på. 'Jeg blev nødt til at undlade Braithwaite helt fra truppen og det fortjener han ikke'. Det er derfor tydeligt, at Xavi i dag står i en helt anden situation end for blot tre måneder siden, hvor mange ville have ønsket, at danskeren var klarmeldt og disponibel.

Med den nuværende situation, hvor indskifterne banker mål ind når de får chancen, hvor gode bredde-spillere som Braithwaite og Luuk de Jong ikke får mange minutter og hvor holdets nummer 10 Ansu Fati ikke engang er klarmeldt, kan man spørge sig selv, om Barca overhovedet bør gå efter Haaland til sommer.

.:FORSIDE:.