Frenkie de Jong var atter afgørende for Barca

Rune Stentoft Arlbjørn - 28.01.21

// Frenkie de Jong // Rayo

Efter en godkendt første sæson fra Frenkie de Jongs side i Barca er hollænderen virkelig blomstret op i sin anden sæson i Barca. Mod Rayo Vallecano onsdag i Copa del Rey var midtbanespilleren endnu engang afgørende for catalanerne.

Frenkie de Jong har været flittig med mål og assist i denne sæson, specielt i slutningen af sidste år og i starten af 2021. Mod Rayo var den 23-årige Barca-spiller atter en af hovedårsagerne til, at catalanerne kunne slutte kampen som vindere mod madrilenerne.

De Jong startede på den centrale midtbane med sin faste makker Sergio Busquets. Det var dog først i anden halvleg, at De Jong for alvor viste sig frem. Først kom han flot med i feltet og fik scoret, men målet blev annulleret for offside.

Senere var De Jong manden med den tredje sidste fod på bolden ved Barcas udligning til 1-1. Han sendte Griezmann i dybden, der efterfølgende spillede Messi fri foran mål. Godt og vel 10 minutter senere kom De Jong igen med i feltet, hvor han scorede til kampens slutresultat 1-2.

Det er dermed en Frenkie de Jong, som er inde i en rigtig god udvikling i Barca, og som begynder at få mere slutprodukt på sit spil i form af chanceskabende afleveringer, assist og mål. Det har helt sikkert hjulpet, at han har fået landsmanden Ronald Koeman som træner, som han kendte inden han kom til klubben fra det hollandske landshold.