fbpx
Annonce

Frenkie de Jong strålede mod Napoli

Jeppe Kjær - 25.02.22

// Napoli // Frenkie de Jong

ps5 art


Frenkie de Jong spillede en af sine bedste kampe for Barca i returopgøret mod Napoli torsdag aften, hvor han scorede et fantastisk mål, og generelt havde god kontrol over spillet og kampen.

Den hollandske midtbanespiller, Frenkie de Jong, var en af de helt store oplevelser i sejren over Napoli, som sendte Barca i ottendedelsfinalen i Europa League. De Jong scorede desuden sit første mål i en europæisk turnering med et fantastisk langskud udenfor feltet, som Napolis målmand, Meret, ikke havde en chance for at redde. Det var dog ikke kun med det flotte mål, at De Jong viste sig frem, men også i form af kontrol af kampen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Data fra sportsanalysefirmaet 'Opta' giver et tydeligt billede af, at Frenkie de Jong var den spiller med flest vellykkede afleveringer (71), flest skabte chancer (3) og flest generobringer (9) i opgøret. Dette viser, hvor aktiv hollænderen var, både i angrebet, men også i forsvaret, og ikke mindst midtbanen.

Barca-træner Xavi havde dog også rosende ord til De Jong efter kampen: 'Frenkie de Jong er et geni. Jeg er stødt på få spillere, der er så selvkritiske som Frenkie de Jong, han kræver meget af sig selv, og det får ham til at forbedre sig. Først forstod han ikke, hvad vi bad ham om, men han forstår det bedre efter hver kamp, og han har lavet en væsentlig forbedring i sit spil'.

Frenkie de Jong spillede samtlige 90 minutter mod Napoli, hvor han kun missede fem afleveringer, havde gode driblinger fuldt af et langskud, der førte til mål, og kun to frispark begået. Alt i alt en fantastisk kamp for De Jong, som skal blive ved med at udvikle sig, så han fortsætter med at være en af Barcas vigtigste spillere, ikke blot nu, men også i fremtiden.

.:FORSIDE:.