fbpx

Frenkie de Jong oplever sin første krise som spiller

FCBARCELONA.DK - 14.01.22

// Frenkie de Jong

ps5 art


Da Frenkie de Jong blev hentet i Ajax i sommeren 2019, var der store forventninger til ham og dem levede han straks op til. I denne sæson er det helt anderledes, for her er hollænderen en skygge af sig selv.

Efter sine første måneder i Barca var Frenkie de Jong indiskutabel på Barcas mandskab og han blev udråbt til holdets midtbanegeneral mange år ud i fremtiden. Han spillede stort set alle kampe i sine to første sæsoner på et højt niveau, men i denne sæson oplever han sin første alvorlige krise som professionel fodboldspiller.

Artiklen fortsætter under annoncen


Han spiller uden gejst og er ofte anonym i kampene. Han taber flere nærkampe, mister flere bolde og er på ingen måde afgørende. Heller ikke hans forsøg på at komme med frem i feltet er lykkes særligt ofte.

Alligevel valgte Xavi at starter med De Jong på banen i El Clásico onsdag aften, men her var det ikke meget man så til hollænderen de første 45 minutter. Det fik den konsekvens, at han blev pillet ud i pausen, så der i stedet blev plads til Pedri. Den udskiftning gav en helt anderledes dynamik i det catalanske spil.

Der er intet der tyder på at Xavi tvivler på De Jongs evner, men der er alligevel forlydender om, at han ikke har samme status som under Koeman. Xavi har stor tillid til spillere som Pedri, Gavi og Nico, hvilket gør det sværere for Frenkie de Jong at gøre sig gældende.

For Xavi ligger der en vigtig opgave i at få Frenkie de Jong løftet, såvel mentalt som spillemæssigt, for når hollænderen er i topform og det kører for ham, er han indiskutabelt blandt verdens bedste på sin position. Det ser man bare ikke lige nu.

.:FORSIDE:.