fbpx
Annonce

Evgeniy Levchenko: 'Barca afpresser Frenkie de Jong'

Simon Arun Vrábel - 30.07.22

// Frenkie de Jong

Evgeniy Levchenko, som er præsident for hollandske spilleres fagforening, kritiserer Barcas måde at behandle Frenkie de Jong på. I stærke vendinger siger han at catalanerne prøver at jage hollænderen væk.

Præsidenten for de hollandske spilleres fagforening, Evgeniy Levchenko, er meget lidt imponeret over Barcas måde at håndtere situationen omkring Frenkie de Jong. I en udtalelse til mediet APN som bringes i flere spanske og catalanske medier, kommenterer han på situationen omkring hollænderen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


’En fagforening er til for at beskytte dens medlemmer og nu står vi i en situation, hvor en spiller bliver frosset ude af sin klub og nærmest jagtet væk. Og alt sammen fordi de vil have ham til at forlade klubben frivilligt. Det er på tide at en international fagforening som FIFPRO træder til i situationer som disse, hvor Barca afspresser De Jong’ indleder han sin svada.

Udfordringen imellem Frenkie de Jong og Barca er, at hollænderen igennem flere sæsoner har udskudt sin høje løn for at hjælpe klubben igennem covid-pandemien. Den manglende løn har nu hobet sig op og dertil kommer, at den unge midtbanespiller allerede påbegynder sit tredje år i klubben, hvilket udløser en betydelig loyalitetsbonus.

Alt i alt estimeres det at klubben skylder hollænderen op imod 90 millioner euro og det er dén økonomiske pukkel som man håber, at De Jong vil give afkald på, ved selv at ophæve sin kontrakt med klubben og tage imod ét af de to tilbud som angiveligt ligger på bordet fra Chelsea og Manchester United. Alternativet er en voldsom lønreduktion og om dette siger Levchenko:

’Jeg ville sige nej. Barca er ansvarlig for deres egen situation. Den strategi som de har lagt, er alt for dramatisk. Det er helt skørt når spillerne skal til at betale for deres arbejdsgivers dårlige forvaltning af dens økonomi’.

Også i England er flere sportsjournalister begyndt at sætte spørgsmålstegn ved klubbens behandling af De Jong og hvorfor man insisterer på, at hollænderen skal gå ned i løn når man samtidig henter mange nye spillere til høje summer.

I Barcelona ser klubbens ledelse helt sikkert anderledes på situationen og derfor er det sidste kapitel omkring Frenkie de Jong med sikkerhed ikke skrevet endnu.

.:FORSIDE:.