fbpx

Dembélés afsked vil være godt for Raphinha

Simon Arun Vrábel - 05.08.23

// Ousmane Dembélé // Raphinha

Det er svært at finde gode ting ved Dembélés afsked så kort tid før sæsonen starter, men for brasilianske Raphinha vil det med stor sandsynlighed betyde meget mere kontinuerlig spilletid i angrebets højre side.

Hvis Dembélé ender med at forlade Barca som alt tyder på, vil det efterlade Xavi med en stor udfordring i angrebets højre side. Omvendt vil det betyde, at holdets eneste naturlige angriber i højresiden, Raphinha, kan se frem til endnu mere spilletid.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Da Barca sidste sommer hentede Raphinha i Leeds United, var mange Barca-fans spændte på hvem af ham og Dembélé, der ville ende med at vinde kampen om spilletiden på angrebets højrekant. Efter den første sæson må man sige, at de to angribere meget godt supplerede hinanden, og det er svært at konkludere, at den ene angriber gjorde det meget bedre end den anden, da begge spillere havde gode perioder og perioder med skader.

Imens det vil stille Xavi i en svær situation hvis Dembélé rejser vil det omvendt betyde, at Raphinha vil kunne se frem til mere kontinuerlig spilletid på højrekanten med hans direkte konkurrent væk. Der er ingen tvivl om, at Xavi sammen med den sportslige ledelse vil prøve at finde en afløser til Dembélé, men det bliver en meget svær opgave at finde en spiller med samme niveau som Dembélé, når man både har tiden inden sæsonopstarten og økonomien imod sig.

I sidste sæson spillede Raphinha 2924 minutter fordelt på 50 kampe. I alt blev det til 10 mål og 12 assist hvilket gjorde ham til holdets andenmest scorede spiller efter Lewandowski med 33 mål. Med udsigten til endnu mere spilletid i den kommende sæson er det slet ikke utænkeligt at brasilianeren vil bidrage med endnu flere mål.

.:FORSIDE:.