fbpx
Annonce

Chadi Riad kan erstatte Gerard Piqué i forsvaret

Peter Vyff - 09.12.22

// Chadi Riad

Gerard Piqué besluttede kort før VM-slutrunden at stoppe karrieren efter snart 15 års tro tjeneste på Camp Nou. Catalaneren har efterladt et stort tomrum i forsvaret, som B-holdets Chadi Riad nu eftersigende er blevet bedt om at udfylde.

Barca har haft store problemer i forsvaret i år, hvor Xavi har måtte se flere af sine spillere blive skadet. Catalanerne har ellers forstærket sig markant i defensiven det seneste års tid, hvor nyindkøb som Jules Koundé, Andreas Christensen, Marcos Alonso og Héctor Bellerín er ankommet til Camp Nou.

Størstedelen af de spillere har dog været skadede, ligesom det også har været tilfældet for Ronald Araújo og Sergi Roberto. Cheftræneren Xavi havde derfor til nogle kampe kun Eric García og Piqué til rådighed i midterforsvaret, hvilket også fik konsekvenser, især i Champions League med en række dårlige resultater.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den 35-årige Piqué fik stor kritik for hans præstationer, især imod Inter, og det har helt sikkert været en medvirkende faktor til, at han i starten af november offentliggjorde sit karrierestop. Catalanerne har sidenhen ledt efter en erstatning for Barca-ikonet, og det har ledelsen nu eftersigende fundet hos Barca Athletic.

Journalisten Gabriel Sans fra avisen Mundo Deportivo kunne forleden fortælle, at de hårde Financial Fair Play-regler har gjort det umuligt for Barca at hente en ny midterforsvarer. Catalanerne har derfor søgt mod andetholdet, hvor Chadi Riad har været en af de bedste spillere de sidste to sæsoner.

Den 19-årige marokkaner har tidligere været en del af Barcas førstehold i kampen imod Osasuna, og nu ser Riad altså ud til at få en fast plads på førsteholdet. Stortalentet skal dog eftersigende ikke regne med at få meget spilletid, eftersom AC, Koundé, Araújo og Eric Garcá alle er kampklar. Derudover har Alonso også bevist, at han kan begå sig i midterforsvaret.

Det er dog en stor chance for Riad til at bevise sig værd overfor Xavi og resten af trænerstaben samtidig med, at det kan gavne hans udvikling helt ekstremt. Det får marokkaneren angiveligt også behov for, da ledelsen stadig overvejer at hente Iñigo Martínez, der transferfrit kan forlade Athletic Club Bilbao efter denne sæson.

.:FORSIDE:.