fbpx
Annonce

Busquets: 'Jeg er stolt over at opleve alt dette'

Simon Arun Vrábel - 21.05.23

Efter den mere officielle del af sejrsceremonien i går aftes, stillede Sergio Busquets op til et anderledes åbenhjertet og emotionelt interview, hvor han satte ord på sin følelser omkring hans stop i Barca og en mulig fremtid med Messi.

Sergio Busquets har altid været en ydmyg og til tider genert person og det så man også, da holdets kaptajn skulle holde tale foran det fyldte Spotify Camp Nou. Derfor var det også positivt overraskende at se ham slå sig løs efterfølgende, med at stå ude blandt klubbens fans og synge.

Det betyder uden tvivl langt mere for Busquets at indstille sin karriere i blaugrana end han umiddelbart giver udtryk for. Derfor kom følelserne da også mere og mere udenpå trøjen i løbet af fejringen lørdag aften. Efter at holdets kaptajn havde stået og sunget med holdets fans, og efterfølgende udtalt sig til den fremmødte pressen, endte det da også med at blive et overraskende åbenmundet og følelsesladet interview, som avisen Sport efterfølgende har bragt.

Artiklen fortsætter under annoncen


’Vi har været uden titler i lang tid, og at kunne dele det med folk gør, at man er gladere og har en bedre smag i munden, når det så endelig sker. Efter et par svære år er det en stolthed at kunne opleve alt dette og vinde igen. Det er et meget følelsesladet og et meget glædeligt farvel. Jeg har været privilegeret at have vundet så mange titler, og det er vigtigt, at kunne opleve alt dette igen, og dermed forlade klubben på den her måde’, indledte en tydeligt stolt og lettet anfører.

Herefter ville pressen høre ind til anførerens fremtid og om hans beslutning om at stoppe.

Sådan er fodbold, ligesom alt andet i livet. Der er en begyndelse og en slutning. Herfra vil jeg i stedet støtte klubben, uanset hvor end jeg måtte være. Jeg tror på, at vi nu kan starte en ny succesfuld fase, hvor vi har skabt et solidt hold som kan konkurrere mod alle vores rivaler. Jeg har ikke truffet nogen endelig beslutning om min fremtid, og det kommer jeg ikke til at gøre før sæsonen er færdigspillet. For nuværende ønsker jeg at nyde mit farvel til klubben’, udtalte Busquets inden han blev spurgt ind til, om hans egen fremtid vil hænge sammen med Messis.

’Enhver person har sine egne beslutninger som han skal træffe og enhver person har sit eget liv, sin egen familie og derfor også sine egne prioriteter. Selvfølgelig vil jeg gerne spille sammen med Messi igen, men vores fremtid afhænger ikke af hinanden’ var den klare melding.

Herefter spurgte pressen om Busquets var ærgerlig over at have stået i skyggen af spillere som netop Messi, men også andre holdkammerater som Xavi og Iniesta. ’Min karriere er måske ikke blevet værdsat i de individuelle priser, men jeg har aldrig søgt dem. Jeg er blevet værdsat af mine holdkammerater og rivaler, og det er det vigtigste. Jeg kunne heller ikke lide at være i forgrunden, selvom jeg gennem årene har været nødt til at gøre det' kom det ærligt fra Barca-kaptajnen.

Inden Busquets løb tilbage til fejringen med resten af holdet og spillernes familier, blev holdets kaptajn spurgt ind til højdepunkter og nedture i hans lange karriere i blaugrana.

’Det bedste var det år vi vandt seks titler samt succesen i de første år på førsteholdet. Det værste har været de seneste år hvor situationen i klubben skete samtidig med, at holdet ikke vandt nogle titler. Men sådan er livet og alting er en læring' sluttede han.



// Sergio Busquets
.:FORSIDE:.