fbpx
Annonce

Breaking: Alexia Putellas rykkes over på herreholdet

FCBARCELONA.DK - 01.04.22

@ Getty Images
// Alexia Putellas

Fredag eftermiddag er Barca kommet med en opsigtsvækkende og revolutionerende pressemeddelelse, hvor man meddeler, at kvindeholdets helt store stjerne, Ballon d'Or-vinder Alexia Putellas, fra næste sæson skal spille for Barcas herrehold.

I pressemeddelelsen skriver Barca, at den sportslige ledelse i samråd med cheftræner Xavi Hernández har besluttet at rykke Alexia Putellas over på herreholdet, hvor hun bliver holdets nye centrale angriber fra den kommende sæson. Klubben begrunder beslutningen med, at man ønsker at gå forrest i kampen for ligestilling mellem kvinder og mænd i professionel fodbold, samt at klubbens udfordrede økonomi gør, at man har måtte opgive at hente stjerneangribere som Haaland og Lewandowski.

'I FC Barcelona har vi altid haft et skarpt fokus på retfærdighed og menneskelige værdier. Vi ønsker også at gå forrest i kampen for ligestilling mellem kvinder og mænd, og derfor er det helt naturligt for os at lade verdens bedste kvindelige fodboldspiller tørne ud for verdens bedste klubhold, nemlig vores herrehold. Alexia har bevist, at hun kan begå sig på det højeste niveau og det ønsker vi at belønne hende for' udtaler præsident Joan Laporta i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Vi har de seneste måneder arbejdet hårdt på at forstærke holdet med en angriber til den kommende sæson. Vi må dog erkende, at vores økonomi ikke gør det muligt at hente nogle af de store navne fra europæisk fodbold. Derfor var det helt naturligt for os at kigge i egne rækker, hvor valget på Alexia Putellas var en nem beslutning. Hun fortjener det mere end nogen anden, og vi er overbeviste om, at hun vil triumfere på herreholdet på lige fod med de mandlige spillere' uddyber Laporta.

Barca meddeler ydemere, at Alexia Putellas i forbindelse med forfremmelsen skriver under på en ny kontrakt til sommer, som vil gælde i de kommende fem sæsoner. Derudover får hun en frikøbsklausul på svimlende 1000 millioner euro for at holde klubber som PSG og Real Madrid væk, da de uden tvivl har brug for forstærkninger i angrebet inden længe. Barca bekræfter også, at Alexia skal spille i trøje nummer 12.

Alexia Putellas har med afstand været verdens bedste kvindelige fodboldspiller de seneste år og det gav sig ikke mindst til udtryk, da hun vandt priserne UEFA Women's Player of the Year Award, Ballon d'Or og The Best FIFA Women's Player i 2021.

Herunder ses Joan Laporta og Alexia Putellas sammen ved dagens offentliggørelse.

femeni13

.:FORSIDE:.