fbpx
Annonce

Barcas pressede lønbudget skaber store problemer

FCBARCELONA.DK - 14.03.22

// Financial Fairplay

ps5 art


La Liga organisationen kom i dag med en status på finansial fair play situationen hos klubberne og her skiller Barca sig massivt ud på den negative måde. Lønningerne ligger nemlig stadig alt for højt.

Meningen med listen fra La Liga er at vise, hvor stort råderum de enkelte klubber har til at øge lønudgifterne ved forstærkninger og forlængelser. Alle klubber, lige med undtagelse af Barca, har sådan et råderum i større eller mindre omfang.

Artiklen fortsætter under annoncen


Tallene for Barca viser nemlig, at lønningerne ligger 144 mio. euro for højt, svarende til mere end 1 mia kroner. Hvilke konsekvenser kan det så få for klubben?

I første omgang skal det slås fast, at det ikke betyder noget for de nuværende kontrakter. Barca er altså hverken tvunget til at sænke spillernes lønninger eller skille sig af med spillere.

Derimod har det betydning for mulige forstærkninger. Barca kan godt hente nye spillere, men så siger reglerne, at en ny løn skal modsvares af en besparelse der er fire gange så stor, så lønbudgettet sænkes trods den nye spiller.

Barca skal altså skille sig af med flere spillere, for at få plads til en enkelt ny. Det vil gøre det mere end svært end at forstærke sig til sommer.

Barca har dog også den mulighed, at de kan skaffe øgede indtægter til næste sæson. Da loftet for lønudgifter afhænger af indtægterne, vil øgede indtægter lette presset. Her vil en ny sponsoraftale med Spotify hjælpe til, ligesom den omdiskuterede tv-aftale med kapitalfonden CVC kan blive en realitet.

At Barca står i en helt exceptionel situation ses ud af, at alle øvrige klubber i La Liga har penge til nye lønninger. Det viser hvor slem den aktuelle økonomiske situation er.

Det bliver derfor en svær balancegang at komme gennem sommerens transfervindue, hvor flere spillere skal sælges, for at nye kan komme til. Her står spillere som Umtiti, Lenglet, Mingueza, Neto, Coutinho, Puig og Braithwaite nok højt på listen.

.:FORSIDE:.