fbpx

Barca står til stort tab hvis Dembélé sælges før august

Peter Vyff - 09.06.23

// Ousmane Dembélé

Ledelsen forsøger i øjeblikket at forlænge kontrakten med Ousmane Dembélé. Det skyldes især frikøbsklausulen, der er faldet til 50 mio. euro, og sælges franskmanden inden august får Barca angiveligt kun halvdelen af beløbet.

Ousmane Dembélé har formået at genoplive sin karriere under Xavi efter en hård start på tilværelsen hos Barca. Den hurtige franskmand har sddet ude med adskillige skader som betød, at han aldrig fandt ind i rytmen, og dermed kunne overbevise fodboldverdenen om hans prisskilt på næsten 140 mio. euro.

Landsholdsfløjen har dog været én af de bedste spillere i denne sæson, hvor det er blevet til fem scoringer og syv assists i La Liga. Den 26-årige Dembélé har dog siddet ude størstedelen af foråret med endnu en baglårsskade, som han dog heldigvis er ovre nu.

Artiklen fortsætter under annoncen


Catalanerne skulle derfor være ivrige efter at forlænge med franskmanden, da hans nuværende kontrakt udløber i 2024. Ledelsen ønsker at tilføje to ekstra år til kontrakten, hvilket ifølge avisen Mundo Deportivo skyldes Dembélés frikøbsklausul, der fra nu af og indtil august er sænket fra 100 til 50 mio. euro.

Barca kan dog ændre aftalen såfremt, at parterne bliver enige om en ny aftale inden da, hvilket der i øjeblikket arbejdes på. Det er dog endnu et faretruende aspekt i kantspillerens kontrakt, da hans agent Moussa Sissoko angiveligt står til at modtage 50% af betalingen, hvis franskmanden skulle ende med at blive solgt. Det betyder altså, at Barca kan ende med kun at få 25 mio. euro for Dembélé, hvis han skulle blive solgt for 50 mio. euro i sommerpausen. Og det er ifølge Mundo Deportivo ikke utænkeligt, da landsholdsspilleren skulle være på radaren hos Paris Saint-Germain som erstatning for Lionel Messi.

Der er dog for nu ingen fare for, at Dembélé forlader Camp Nou, hvor han flere gange har ytret sin tilfredshed over at være. Cheftræneren Xavi meldes også som stærkt tilfreds med franskmanden, der er udset til at være en nøglespiller til næste sæson.

.:FORSIDE:.