fbpx

Barca overvejer at mandsopdække Kylian Mbappé

Peter Vyff - 10.04.24

 


Barca skal i dag forsøge at skabe sig et godt udgangspunkt i den første kamp mod Paris Saint-Germain. Catalanerne er derfor nødsaget til at få styr på Kylian Mbappé, og det er et punkt som Xavi angiveligt har stort fokus på.

Dagens storkamp imellem Barca og Paris Saint-Germain byder på et hav af fodboldstjerner fra allerøverste hylde, og langt størstedelen af fodboldjournalisterne er enige om, at det bliver et ekstremt seværdigt opgør. Det største stjernenavn må dog siges at tilhøre franskmændene, der kan bryste sig af at have Kylian Mbappé på holdkortet.

Den 25-årige franskmand har været helt fænomenal i denne sæson, hvor han har scoret hele 39 mål i 40 kampe på tværs af alle turneringer. Det er samtidig også blevet til 9 assists, og der er derfor ingen tvivl om, at hvis PSG skal gå videre, kræver det en Mbappé i topform.

Artiklen fortsætter under annoncen


Catalanerne er dog klar over stjerneangriberens store betydning, og Xavi har derfor påtænkt en måde, hvorpå Barca kan stoppe Mbappé. Det skriver avisen Mundo Deportivo, der har forelagt en detaljeret plan for, hvordan den catalanske defensiv skal stå imod parisernes angrebsspil.

Cheftræneren har angiveligt tænkt sig at benytte samme forsvarsmodel som mod Real Madrid, hvor man har skulle holde styr på Vinicius Jr. Catalanerne har derfor tænkt sig at mandsopdække Mbappé i langt størstedelen af kampen, og det bliver sandsynligvis en opgave for Jules Koundé.

De to franskmænd har ofte stået overfor hinanden i landsholdslejren, og eftersom Koundé forventes at starte på højre back, er det naturligt, at han skal mandsopdække sin direkte modstander. Den tidligere Sevilla-spiller er samtidig også noget hurtigere og mere atletisk end Ronald Araújo, der tidligere har påtaget sig opgaven mod Vinicius Jr.

Det er dog med en vis risiko af taktikken kan implementeres, da PSG har mange gode angrebsspillere på holdet. Planen må også siges at have mislykkedes i Super Cup-finalen mod Real Madrid, hvor Vinicius scorede to gange, men det er en chance Barca kan blive nødt til at tage, hvis det skal lykkes at holde nullet i aften.


// PSG // Champions League
.:FORSIDE:.