fbpx

Barca kan tjene stort på VM i 2030

Markus Johannessen - 06.10.23

// Camp Nou // VM 2030

Det er for nyligt blevet offentliggjort, at Spanien, Portugal og Marokko bliver værtsnationer for VM i 2030. Det kan betyde en stor økonomisk gevinst for de klubber, der opgiver deres stadion til formålet, hvor Camp Nou er det mest eftertragtede. 

Camp Nou er under en større rekonstruktion, der er sat til at være færdigbygget i 2026. Grundet sin modernitet, kapacitet på omtrent 100.000 og ikke mindst historik og prestige, er stadionet øverst på FIFA's ønskeliste over spillesteder, som kan stå til rådighed under 100-års-jubilæet for VM i 2030. 

Artiklen fortsætter under annoncen


Det vil medføre store finansielle kompensationer til Barca, hvilket er storslåede nyheder for klubben, som fortsat er under økonomisk pres. De præcise beløb, som catalanerne vil modtage, er endnu ikke offentliggjort, men ifølge den catalanske avis Sport er der ikke tale om småpenge. 

Den spanske regering vil angiveligt afsætte et beløb på knap halvanden milliard euro, hvoraf 750 millioner går til infrastruktur og 680 millioner går til organisationsudgifter, som primært vil blive dedikeret til de klubber, der deler deres faciliteter. 

Camp Nou og 14 andre stadions er på FIFA's liste over potentielle stadions til VM-kampene om syv år, men de stadions der bliver vurderet mindst egnede til opgaven vil løbende blive frasorteret. Det er dog ikke en kategori, som Camp Nou risikerer at ryge under, hvis byggeriet går efter planen.

.:FORSIDE:.