Barca indgiver klage over manglende VAR

FCBARCELONA.DK - 15.12.19

© Getty Images

Hvorfor blev VAR ikke taget i brug, da Piqué blev revet omkuld i i feltet i tillægstiden af opgøret mod Real Sociedad i går? Det er man rasende over i Barcelona og derfor beder man nu fodboldforbundet RFEF se på sagen.

Dommer Alberola Rojas vinkede afværgende og lod spillet fortsætte, da Piqué blev revet i trøjen i det 92. minut, da han forsøgte at nå frem til et indlæg tæt foran mål. Her havde det været naturligt, at Alberola Rojas efterfølgende ville bede sine dommerkollegaer i VAR-rummet se nærmere på episoden.

Havde de gjort det, ville det være svært ikke at dømme straffespark, for Piqué blev tydeligt revet i trøjen og da Alberola Rojas tidligere i kampen havde dømt et straffe til Real Sociedad for en lignende forseelse af Busquets, ligner det en kæmpe fejl af dommeren.

I VAR-rummet sad den erfarne dommer Gil Manzano og han kunne på egen hånd have besluttet, at VAR skulle tages i brug, men heller ikke her var der nogen reaktion.

Episoden får nu Barca-præsident Josep Maria Bartomeu til at indgive en formel klage til fodboldforbundet RFEF's præsident Luis Rubiales. Her kræves der svar på, hvorfor der ikke blev benyttet VAR i en så afgørende situation.

Klagen kan ikke ændre på kampens resultat, men den kan sætte fokus på hvordan VAR skal bruges, så man undgår fejl der får afgørende indflydelse på udfaldet af en kamp.

.:FORSIDE:.