Barca frikendes i sagen om smædekampagner

FCBARCELONA.DK - 07.07.20

© Getty Images

I går aftes blev den uvildige rapport om Barcas påstående smædekampagne mod bl.a. nogle spillere offentliggjort og den frikender klubben på alle områder. Nu vil ledelsen overveje at gå efter dem der anklagede klubben.

Den meget omtalte sag om mulige smædekampagner på de sociale medier, mod blandt andre Messi og Piqué, ser ud til at have fået sin ende. Det internationale revisions- og konsulentfirma PricewaterhouseCoppers kom i går med resultatet af sin uvildige undersøgelse.

Her er der tale om en fuldstændig frifindelse af Barcas ledelse. PricewaterhouseCoppers har ikke fundet beviser for, at klubben har stået bag smædekampagner gennem mediebureauet I3 Ventures, eller at der er betalt for meget for ydelserne. Det ligger fast at Barce benyttede I3 Ventures, men kun til almindelige medieopgaver og til en pris der lå indenfor markedsprisen. Også påstandene om korruption gennem opdeling af fakturaerne afvises i rapporten.

Rapporten blev drøftet på et bestyrelsesmøde i går aftes på Camp Nou og efterfølgende kom talsmand Josep Vives med en udtalelse. 'Barca står svækket og angrebet efter denne kampagne mod os og det bliver svært at reparere den skade vores renomé har lidt, for der har været tale om hårde angreb' kom det fra ham.

Nu vil klubben undersøge mulighederne for at sagsøge de personer og medier der har anklaget klubben for de forhold, som de nu er frikendt for. Her kan der blive tale om det tidligere bestyrelsesmedlem Emili Rousaud samt præsidentkandidaten Victor Font.

Rapporten fra PricewaterhouseCoppers giver lidt ro til præsident Josep Maria Bartomeu, der har været under et massivt pres på grund af sagen. Han blev af flere i bestyrelsen opfordret til at fremrykke præsidentvalget, der holdes næste år. Resultatet blev i stedet, at de kritiske medlemmer forlod bestyrelsen.

.:FORSIDE:.