fbpx
Annonce

Barca: 'Camp Nou skal udvides til 105.000 pladser'

Magnus Wind - 10.10.20

© FC Barcelona
// Camp Nou

Barcas vicepræsident Jordi Moix har bekræftet, at klubben stadig har planer om at udvide kapaciteten på Camp Nou. Det legendariske stadion skal kunne huse 105.000 tilskuere og udgifterne bliver estimeret til 815 mio. euro.

Ikke siden 1982 har Barca brugt ressourcer på at modernisere eller udvide Camp Nou. Det bliver dog der lavet om på nu, hvis man skal tro den seneste udmeldning fra klubbens vicepræsident Jordi Moix. Han udtaler nemlig til mediet Reuters, at man, at man holder fast i udvidelsen trods coronakrisen.

'Vi har et stadion som der ikke er gjort noget ved siden 1982 og vi går glip af aktiviteter og en potentiel indkomst, som vi ville få med udvidelsen. Specielt efter COVID-19 vil projektet genstarte byens og klubbens økonomi, som vil skabe nye indtægter. Men vi bliver nødt til at investere først' siger Moix til Reuters om det prestigefyldte projekt Espai Barca, der også omfatter området omkring Camp Nou.

Efter udvidelsen er det planen, at Camp Nou skal kunne huse 105.000 tilskurere. Derudover, vil man også udvide antallet af VIP-bokse fra 30 til 100. Projektet kommer til at koste i omegn af 815 mio. euro. Derfor har Barca valgt, at indgå et samarbejde med investeringensbanken Goldman Sachs, som vil stå for størstedelen af finansieringen. Bankens bestyrelse mangler blot at godkende planen, før projektet kan få i gang. 

Selvom Barca har økonomiske problemer, så mener klubben at investeringen vil tjene sig selv ind og blive profitabelt for catalanerne på lang sigt. Udvidelsen starter efter planen i sommeren 2021 og forventes at tage fem år at gennemføre, uden at det vil forhindre holdet i at spille på banen.

.:FORSIDE:.