fbpx

Avis: Xavi har ikke opgivet at hente Bernardo Silva

Simon Arun Vrábel - 13.07.23

// Bernardo Silva

At hente Bernardo Silva fra Manchester City til Barca ligner ikke umiddelbart en nem eller billig handel, men ikke desto mindre har Xavi ikke opgivet drømmen om portugiseren, og operationen virker da heller ikke helt umulig.

Der har igennem de seneste måneder været flere rygter om, at Xavi drømmer om, at hente Bernardo Silva fra Manchester City til Barca, og med Guardiola som træner og Jorge Mendes som agent, virker operationen da heller ikke helt umulig.

Artiklen fortsætter under annoncen


Bernardo Silva har spillet seks succesfulde år i Manchester City under Pep Guardiola, og kronen på værket kom med afslutningen af sidste sæson, da englænderne formåede at hente trofæet med de store øre; Champions League, udover at vinde både Premier League og FA-cuppen. Med andre ord er et langt kapitel slut, og det kan måske betyde, at tiden er inde for Bernardo Silva til at lede efter en ny udfordring.

I Barca står Xavi klar med åbne arme, og det er Silva udmærket klar over. Den portugisiske offensivspiller drømmer angiveligt om at trække i blaugrana, og avisen Mundo Deportivo fortæller, at portugiseren og Pep Guardiola allerede har talt om muligheden. Efter sigende skulle den catalanske succestræner have lovet Silva, at hvis Barca formår at præsentere et reelt bud, som klubben kan acceptere, så vil midtbanespilleren få lov til at rejse.

Netop økonomien er selve humlen i, at Barca og Silva ikke er kommet tættere på hinanden. De lyseblå fra Manchester vil angiveligt have 70 millioner euro for deres midtbanegeneral, og den pris virker umiddelbart helt urealistisk for nuværende, når man tænker på catalanernes økonomi. Omvendt vil et megabud fra Saudi Arabien på Franck Kessie eller Raphinha, som der har været rygter om, ændre situationen markant. Samtidig er Jorge Mendes, som ikke er et ukendt ansigt på Barcas kontorer, agent for Bernardo Silva og det vægter også positivt i Barcas retning.

28-årige Bernardo Silva har kontrakt med Manchester City frem til 2025, og i sine seks år i klubben er det blevet til 306 kampe, 55 mål, 59 assist og 14 trofæer. Blandt dem er fem Premier League-titler og et enkelt Champions League-trofæ..:FORSIDE:.