fbpx
Annonce

Avis: Iñaki Peña ventes at starte inde mod Intercity

Simon Arun Vrábel - 03.01.23

// Iñaki Peña

Iñaki Peña er født i Alicante og derfor bliver det en ekstra speciel oplevelse for ham, hvis han får lov til at vogte buret i morgen aften, når Barca drager til den spanske ferieby for at møde Intercity i pokalturneringen.

Barcas andenmålmand Iñaki Peña har spillet næsten hele sit liv i Barca, men han er født i den spanske ferieby Alicante. Derfor bliver det en speciel oplevelse hvis de spanske medier får ret i deres spådom om, at Peña får spilletid i pokalturneringen imod Intercity, da kampen netop spilles i Alicante.

Artiklen fortsætter under annoncen


Efter at have afsluttet året 2022 med et skuffende 1-1 mod Espanyol i ligaen, starter Barca 2023 i morgen med mødet mod Intercity i 1/16-finalen i Copa del Rey. Runden afgøres i en enkelt kamp som spilles på Estadio José Rico Pérez, hvor der er plads til små 30.000 tilskuere. Kampen blev flyttet fra Intercity’s eget stadion, Etsadio Antonio Solana, hvor der kun var plads til 4000 tilskuere.

Ifølge den catalanske avis Mundo Deportivo, trænede Peña hos Alicante CF i perioden fra 2004 til 2009 i alderen fra 5 til 10 år gammel. Som 10-årig skrev han under med Villarreal hvor han spillede frem til 2012, hvor han tog til Barcas akademi La Masia. Det bliver derfor en helt speciel oplevelse for Barcas andenmålmand at få lov til at spille en kamp i sin fødeby og umiddelbart tyder det på fuld spilletid for den talentfulde målmand.

Det er nemlig en tradition i Barca, at man giver mange af holdets unge spillere muligheden for at vise sig frem i de første runder af den spanske pokalturnering Copa del Rey og i buret plejer holdets cheftræner ofte at bruge andenmålmanden. Peña vist et højt niveau både for Barca og da han i sidste sæson var udlejet til tyrkiske Galatasaray, så det vil være en stor overraskelse, hvis ikke den 23-årige målmand står i målet når kampen sparkes i gang onsdag aften.

Iñaki Peña har kun spillet én officiel kamp for Barca i denne sæson og det var i den betydningsløse Champions League-kamp ude imod Viktoria Plzen. Her blev han passeret to gange i Barcas 2-4 sejr.



.:FORSIDE:.