fbpx

Avis: Fem B-holdsspillere er med i sæsonstarten

Rune Stentoft Arlbjørn - 01.07.21

© Getty Images
// Iñaki Peña // Tenas // Collado // Alejandro Balde // Nico González // Sæsonoptakten

Op til den afsluttede sæson blev Ansu Fati, Puig og Araújo rykket op på førsteholdet. Det ligger også mere eller mindre fast at Ilaix og Mingueza er førsteholdsspillere nu, men fem nye spillere fra B-holdet får også chancen i opstarten.

Når Barca indleder sæsonen den 12. juli med den første træning, så vil der angiveligt være fem nye ansigter fra B-holdet med ved træningen. Ifølge den catalanske avis El Mundo Deportivo får Iñaki Peña, Arnau Tenas, Álex Collado, Alejandro Balde og Nico González alle chancen for at vise sig frem for Koeman i sæsonoptakten.

Der er tale om fem meget talentfulde spillere som Barca tror meget på. Iñaki Peña og Arnau Tenas er begge målmænd og de har jævnligt trænet med førsteholdet i de seneste sæsoner. De to målmænd var også en del af fejringen af Copa del Rey-triumfen på La Cartuja i Sevilla i april.

Iñaki Peña er nok velkendt for de fleste Barca-fans, da han flere gange allerede har siddet på bænken for førsteholdet, specielt i sidste sæson, hvor Ter Stegen og Neto begge var ude med skade på forskellige tidspunkter. Han har dog endnu sin debut for førsteholdet til gode, hvilket også er tilfældet for de fire andre unge talenter.

Med et forestående salg af Neto tales der om, at Barca vil gå tilbage til at have tre målmænd i førsteholdstruppen ved at rykke både Iñaki Peña og Arnau Tenas op på førsteholdet. Siden salget af Jordi Masip har Barca kun haft to målmænd på førsteholdet, mens Iñaki Peña fra B-holdet har været på standby som tredjemålmand til klubbens bedste mandskab.

Særligt anføreren Collado fra B-holdet bør også have en stor chance for at blive rykket op. Der tales om, at han kan erstatte Trincao, mens de yngre Nico og Balde i hvert fald får muligheden for at vise sig frem i sæsonstarten. Nico får nok et år mere på B-holdet eller en udlejning, men hvis han bliver rykket op erstatter han sandsynligvis Pjanic, mens Balde kan blive rykket op, hvis ikke Barca henter en erstatning for Junior Firpo eller hvis de sælger Alba og samtidig henter eksempelvis Gayà.

Mere info om de fem unge talenter:

Iñaki Peña:
Alder: 22 år
Position: Målmand
Fødested: Alicante, Valencia-regionen
Kom til Barca: 2012
Tidligere klubber: Alicante, Villarreal
Kontrakt til: 2023
Værdi: 3 mio. euro

Arnau Tenas:
Alder: 20 år
Position: Målmand
Fødested: Vic, Catalonien
Kom til Barca: 2010
Tidligere klubber: Vic Riuprimer REFO
Kontrakt til: 2023
Værdi: 1,5 mio. euro

Álex Collado:
Alder: 22 år
Position: Midtbane/angreb
Fødested: Sabadell, Catalonien
Kom til Barca: 2009
Tidligere klubber: Mercantil, Espanyol
Kontrakt til: 2023
Værdi: 5 mio. euro

Alejandro Balde:
Alder: 17 år
Position: Venstre back
Fødested: Barcelona, Catalonien
Kom til Barca: 2011
Tidligere klubber: Espanyol
Kontrakt til: 2022
Værdi: 0,5 mio. euro

Nico González:
Alder: 19 år
Position: Midtbane
Fødested: A Coruña, Galicien
Kom til Barca: Som 11-årig
Tidligere klubber: Montañeros
Kontrakt til: 2024
Værdi: 0,5 mio. euro

Værdisætningerne af de fem B-holdsspillere er baseret på Transfermarkts vurderinger, som specialiserer sig i at vurdere fodboldspilleres værdi.

Mundo Deportivo tilføjer, at flere spillere fra B-holdet kan træne med førsteholdet i sæsonopstarten, da flere førsteholdsspillere ikke begynder sæsonen den 12. juli på grund af deres deltagelse ved forskellige turneringer med diverse landshold.

Nico González er i øvrigt søn af den tidligere fodboldspiller, Deportivo-legenden Fran González, som var med til at vinde Deportivo La Coruñas første mesterskab nogensinde.

.:FORSIDE:.