fbpx

Araujo og Christensen er Xavis foretrukne

FCBARCELONA.DK - 07.02.23

// Andreas Christensen // Ronald Araujo

Barcas defensiv har været velfungerende denne sæson og der er lukket meget få mål ind. Det skyldes ikke mindst solidt spil af Araujo og Christensen, der tydeligvis er Xavis foretrukne konstellation til det centrale forsvar.

Andreas Christensen fik en stille ankomst til Barcelona i sommer, hvor han ikke skabte den store opmærksomhed. De fleste regnede med, at han ville få en sekundær rolle i skyggen af spillere som Piqué, Koundé og Eric García.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Ronald Araujo fik en svær start på sæsonen med en tidlig og langvarig skade og det har først været efter VM-slutrunden, at han er kommet i gang igen.

Begge spillere har gjort det fantastisk og de har fået masser af ros for indsatsen i kampene siden årsskiftet. Xavi er tydeligvis meget tilfreds med dem begge, for de får klart mest spilletid af forsvarsspillerne og er med fra start i de største og sværeste kampe.

Araujo og Christensen har lynhurtigt fundet hinanden i en god indbyrdes forståelse. Når den ene vover sig med frem, bliver den anden automatisk tilbage. Begge spillere er hurtige og hvor Christensen byder på ro i den bagerste kæde, er Araujo mere temperamentsfuld i sit spil.

Det høje niveau fra de to spillere har sendt Eric García ud på bænken i de fleste kampe og Koundé er blevet rykket ud som højre back, hvor Xavi ikke har mange alternativer. Når der er brug for en pause, kan Marcos Alonso træde til og hjælpe.

For Barca er det en glimrende nyhed at have fået et så solidt og ikke mindst pålideligt centralt forsvar og alt tyder på, at Araujo og Christensen kommer til at danne par mange gange denne sæson..:FORSIDE:.