Referat: Red Bull Salzburg – FC Barcelona 2 - 1

artfcb

FC Barcelona: Neto, Dest, Lenglet (Umtiti 72’), Araujo (Comas 63’), Alba (Balde 63’), Busquets (Sergi Roberto 63’), De Jong, Gavi (Puig 72’), Nico (Braithwaite 63’), Griezmann (Demir 72’), Memphis

Bænk: Iñaki Peña, Tenas, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Pjanic, Puig, Braithwaite, Balde, Comas, Demir, Rey Manaj og Mortimer

Mål: 1-0 Sucic (42’), 1-1 Braithwaite (83’), 2-1 Aaronson (89’)

Barca mødte Salzburg i sommerens fjerde træningskamp og her ændrede Koeman en del på holdet i forhold til onsdagens 3-0 sejr over Stuttgart. Det betød at spillere som Alba, Busquets og Araujo alle startede inde, mens Piqué, Sergi Roberto og Puig tog plads på bænken.

Det øsede ned i Salzburg da kampen blev fløjtet i gang og de to hold lagde ud i et højt tempo. Østrigerne lå som ventet højt på banen og pressede Barca i alle situationer. Det betød en noget rodet start, hvor ingen for alvor fik et overtag. Barca kom dog til et par afslutninger fra Araujo og Lenglet, begge efter dødbolde, men ingen af dem ramte målet. Barca spillede uventet med De Jong bagerst mellem Araujo og Lenglet i en 3-5-2 opstilling.

Barca havde svært ved at få spillet til at flyde og pasningerne missede mere end man er vant til at se fra deres side. Det betød at var svært at komme i kontrol. I det 24. minut begik Alba en kæmpe fejl med en skidt tilbagelægning der gav Salzburg en helt åben mulighed, men Okafor brændte den store chance ved at sende bolden over mål. Her var heldet med catalanerne. Kort efter lykkedes Salzburg med en omstilling der bragte Okafor fri, men han sendte bolden forbi mål.

I det 34. minut viste Memphis sin store styrke, da han modtog bolden på kanten af feltet og trak godt fri og afsluttede, men han drejede bolden millimeter forbi mål. Her kunne dommeren godt have dømt straffespark for skub i ryggen, men fløjten var tavs. Kort efter slog Barca en kontra hvor Griezmann forsøgte at loppe bolden over keeperen, men den gik over mål. Salzburg svarede straks med en omstilling der bragte Okafor totalt fri foran mål, men han præsterede måske karrierens største afbrænder med et skud forbi mål.

I det 42. minut prøvede hjemmeholdets Sucic lykken fra distancen, hvor bolden strejfede De Jong på vejen og totalt snød en sagesløs Neto i målet. 1-0 til østrigerne. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor spillet aldrig havde fungeret for Barca og hvor Salzburgs føring ikke kunne siges at være ufortjent.

Koeman foretog ingen udskiftninger i pausen. I det 48. minut snorksov De Jong i forsvaret, så Okafor kom fri foran mål, men en god aktion af Araujo reddede situationen. Okafor afsluttede igen kort efter på en omstilling, men Neto samlede nemt bolden op. Barcas problemer med spillet forsatte. Der var ingen der skabte spillet og Salzburgs høje pres betød en del boldtab og forkerte beslutninger. Det var også tydeligt, at østrigerne var fysisk stærkere på dette tidlige tidspunkt af sæsonen. Barcas første afslutning efter pausen kom efter en lille time, da Araujo sendte et hovedstød langt over mål efter et hjørnespark.

Da uret havde rundet en time kom Balde, Sergi Roberto, Comas og Braithwaite ind i stedet for Alba, Busquets, Araujo og Nico. Kort efter sendte den unge Balde et godt skud afsted fra distancen, hvor målmanden måtte ud i fuld længde for at afværge. I det 72. minut kom Umtiti, Puig og Demir på banen i stedet for Lenglet, Gavi, Griezmann. Barca kæmpede med at få spillet til at flyde bedre og et kvarter var det Memphis der afsluttede, men uden problemer for målmanden.

Barca satte sig på spillet i slutfasen, hvor bolden var meget på catalanske fødder, mens Salzburg lurede på muligheden for omstillinger. I det 83. minut afsluttede Dest fra distancen, hvor bolden først ramte en modstander og dernæst Braithwaite på knæet, hvorefter den gik i mål til 1-1. Tilfældig scoring af danskeren, men udligningen var en kendsgerning. Begge hold gik efter sejren i kampens døende minutter og i det 89. minut ramte hjemmeholdets Adamu stolpen, hvorefter Aaronson var klar på riposten med en 2-1 scoring. Det blev sidste aktion i opgøret hvor spillet aldrig rigtig havde fungeret for Barca.