Referat: Real Madrid – FC Barcelona 2 - 0

// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Semedo, Busquets, De Jong, Arthur (Rakitic 81’), Vidal (Braithwaite 69’), Messi, Griezmann (Fati 81’)

Bænk: Neto, Lenglet, Braithwaite, Junior, Collado, Ansu Fati og Rakitic

Mål: 1-0 Vinicius (72’), 3-0 Mariano (90’)

Barca besøgte Real Madrid i El Clásico, hvor det var førstepladsen i ligaen der stod på spil. Her overraskede Quique Setién de fleste ved at starte med Jordi Alba, der ellers lige er vendt tilbage fra en skade. Barca indledte kampen med kun to angribere og dermed måtte danske Martin Braithwaite tage plads på bænken. Lidt overraskende spillede Barca i blau-grana farverne i stedet for den catalanske udebanetrøje.

Barca havde det svært i indledningen, hvor de blev presset overalt på banen af et energisk Madrid-mandskab. Det catalanske opspil blev hurtigt stoppet, mens Madrid var klart mest målsøgende. Det gav dem et par hjørnespark og et forsøg over mål af Benzema. Hjemmeholdet holdt fast i initiativet og efter et kvarter var det Kroos der sendte et skud over det catalanske mål.

Som tiden gik begyndte Barca at få bedre styr på spillet. Der blev kombineret godt rundt, men uden i første omgang at få det store ud af det. De fik dog stoppet Madrids dominans og midt i halvlegen var gæsterne tæt på første gang. Det var Alba der fandt en helt fri Griezmann i feltet, men franskmanden misbrugte fælt ved at sende bolden langt over. Her kunne han have bragt sit hold foran. Barca holdt de gode takter og efter en halv time var det tæt på igen, da Messi afsluttede i feltet, men Courtois fik afværget.

I det 34. minut burde Barca være kommet foran, da Alba sendte Arthur i et helt frit løb mod mål, men brasilianeren måtte se Courtois afværge til hjørne. Nogle få minutter efter var det igen Messi der kom til en god afslutning, men igen kom Madrid-keeperen i vejen. God periode af Barca, hvor de havde fortjent en føring. Madrid fik stoppet den catalanske offensiv i halvlegens sidste minutter, så det blev ved 0-0 da holdene gik til pause.

Det var meget lige i anden halvlegs indledning, hvor der blev spillet med stor intensitet og mange dueller. Det var dog Madrid der langsomt fik sat sig på spillet og i det 56. minut var de uhyre tæt på at komme foran på en afslutning af Isco, men Ter Stegen præsterede en ren verdensklasseredning. Hjemmeholdet lykkedes at få Barca under et massivt pres og efter en time brændte det på igen, da Isco sendte bolden forbi Ter Stegen, men inde på selve målstregen stod Piqué og sparkede væk.

Barca kunne slet ikke få spillet til at fungere. Bolden blev smidt utroligt hurtigt væk og der blev begået alt for mange fejl. Det betød at det hele foregik på hjemmeholdets præmisser og Barcas forsvar var virkelig på hælene. Midt i halvlegen var det så tid for Braithwaite til at komme på banen, da han afløste Vidal. Mindre end et minut senere blev danskeren sendt alene mod mål, men vinklen var spids og Courtois afværgede. Her var det tæt på et rent drømmeindhop.

Bare to minutter senere kom Braithwaite i uheldigt fokus i den anden ende, da han fuldstændig overså at Vinicius trak fri. Brasilianeren kom alene igennem og via Piqués ben sendte han bolden i nettet til 1-0. Barca forsøgte at svare igen, men de blev stoppet i opspillet og kun en halv chance til Messi et kvarter før tid, blev det til. Setién reagerede med en dobbelt udskiftning 10 minutter før tid, hvor Rakitic og Fati afløste Arthur og Griezmann.

Madrid lod sig dog ikke stresse og de virkede totalt i kontrol mod et febrilsk Barca-hold, der ikke rigtig kunne få gang i noget. Tiden gik uden Barca-forsøg og i dommerens tillægstid blev en dødtræt Samuel Umtiti sat gevaldigt af Mariano, der lidt tilfældigt fik løftet bolden over Ter Stegen. 2-0 til Real Madrid og minuttet efter blev der fløjtet af.

Barca tabte dermed El Clásico og danske Martin Braithwaite fik ikke just det indhop han havde håbet på.