Referat: FC Barcelona – Real Sociedad 1 - 0

FC Barcelona: er Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Rakitic (Vidal 75’), Messi, Griezmann (Fati 85’), Braithwaite (Junior 89’)

Bænk: Neto, Umtiti, Vidal, Junior, Riqui Puig, Collado og Ansu Fati

Mål: Messi, straffe (81’)

Martin Braithwaite startede inde for første gang for Barca, da catalanerne tog imod ligatabellens nr. 6 fra Real Sociedad i ligaens 28. spillerunde. Her skulle Barca forsøge at komme sig ovenpå sidste weekends skuffelse i El Clásico.

Barca blev mødt af et højt og aggressivt pres og det gav dem store problemer i indledningen. De havde svært ved at spille bolden frem og Ter Stegen havde et par boldtab, der kunne være blevet farlige. Efter 10 første rodede minutter, var det Barca der fik kampens første chance, da Messi sendte Braithwaite ind i feltet, men danskerens afslutning blev afværget af en fodparade af målmanden. Fem minutter senere var Braithwaite på spil igen, men med en lidt forkølet afslutning, der ikke for alvor var farlig.

Som tiden gik fik Barca bedre styr på Real Sociedads pres og baskerne evnede ikke at skabe noget farligt foran det catalanske mål. Modsat havde Barca også problemer med at skabe spillet, hvor Messi ikke lykkedes med at skabe overtal og Griezmann så man intet til. Der skulle en halv time før at gæsterne afsluttede for første gang i kampen, da svenske Isak sendte et hovedstød over mål. To minutter efter var Barca tæt på at komme foran, men Messi måtte se sit forsøg afværget til hjørne af keeperen. På det hjørnespark headede Braithwaite tæt over mål.

Ingen af de to mandskaber sad for alvor på kampen, men det var Barca der var mest målsøgende i sit spil. Det så man i det 40. minut, hvor Braithwaite og De Jong kombinerede godt, så Messi fik en helt åben mulighed, man her strøg bolden tæt forbi mål. Real Sociedad fik sat Barca under pres de sidste minutter af halvlegen, men uden at det kom til afslutninger. Det blev dermed ved 0-0 ved pausen efter en godkendt halvleg af Braithwaite, men hvor Barca aldrig rigtig havde kontrol over begivenhederne.

Barca havde svært ved at komme i gang efter pausen, hvor Real Sociedad uden problemer kontrollerede spillet, men uden at være truende. Først i det 54. minut skete der noget og her kunne det godt være blevet til en Barca-føring. Messi trak flot fri på kanten af feltet og afsluttede med højrebenet, men bolden strøg forbi mål. Få minutter efter var argentineren på spil igen, men her gik bolden over.

Barca var inde i en god periode og i det 64. minut var det Rakitic der sendte et godt skud af sted, men målmanden hev en ren klasseredning frem, der forhindrede en catalansk føring. Minuttet efter var Piqué gået med frem og fik en helt åben hovedstødschance, men bolden sad lige på keeperen. Det begyndte at trække op til en catalansk scoring, men Real Sociedad fik stoppet Barcas offensiv og kom længere frem på banen. Det gav en farlig situation i det 72. minut, hvor Semedo rettede et skud af, hvor bolden strøg tæt forbi mål. Her havde Ter Stegen været chanceløs. Lige efter var det en vigtig blokering af Lenglet der forhindrede en komplet åben mulighed til gæsterne. I de efterfølgende minutter afsluttede baskerne hele tre gange, så det var et Barca-hold under pres man så på Camp Nou. Med et kvarter tilbage, foretog Setién sin første udskiftning, da Vidal afløste Rakitic.

10 minutter før tid sendte Vidal bolden ind i feltet mod Lenglet, der tabte nærkampen. Spillet fortsatte, men ved næste spilstop blev Barca tilkendt et straffespark, fordi bolden havde ramt Le Normand på armen i duellen med Lenglet. Messi lagde bolden til rette og gjorde det sikkert til 1-0. Her kunne man høre lettelsen på Camp Nou. Fem senere blev en anonym Griezmann afløst af Ansu Fati.

Real Sociedad kom længere frem på banen og satte sig på spillet. Det fik Setién til at foretage en defensiv udskiftning kort før tid, da Junior afløste Braithwaite, der blev klappet fra banen. Alba rykkede op på midten, så Barca nu spillede 4-4-2. Baskerne pressede på, men det skabte også mere plads og. I det 92. minut burde Messi have lukket kampen, da Alba spillede ham helt fri, men boldkontrollen mislykkedes for argentineren. I det allersidste tillægsminut slog Barca en kontra, hvor Fati fandt Alba som scorede, men målet blev annulleret for offside af en VAR-kendelse.

Det blev sidste aktion og Barca fik de tre uhyre vigtige point i hus efter en jævnbyrdig kamp, hvor det havde knebet gevaldigt med at få bolden i nettet.