Referat: FC Barcelona – Real Madrid 1 - 2

// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Coutinho (46’), Piqué, Eric García, Alba, Busquets, De Jong (Sergi Roberto 77’), Gavi (Luuk de Jong 85’), Dest, Memphis, Fati (Agüero 74’)

Bænk: Neto, Lenglet, Umtiti, Sergi Roberto, Puig, Coutinho, Demir, Luuk de Jong, Agüero, Peña, Nico og Balde

Mål: 0-1 Alaba (32’), 0-2 Vazquez (90’), 1-2 Agüero (90’)

Det handlede om intet mindre end El Clásico, da ærkerivalerne fra Real Madrid gæstede Camp Nou i ligaens 10. spillerunde. Her var der genvalg til Dest som kantspiller i angrebet, ligesom Jordi Alba var kommet sig over sine skavanker fra onsdagens kamp mod Dynamo Kiev og derfor startede inde. Spillerne blev mødt af en fantastisk tifo af det godt fyldte Camp Nou.

Barca blev mødt af et afventende Real Madrid mandskab og det betød at bolden var mest på catalanske fødder i indledningen. Der var god fart i spillet fra hjemmeholdets side, men Madrids defensiv var solid, så chancer blev der ikke skabt. Modsat havde Barca godt styr på gæsternes kontraspil, så heller ikke madrilenerne kom frem til noget i kampens første kvarter.

Barcas problemer at skabe noget foran mål fortsatte. Memphis forsøgte nogle gange at skabe noget selv, men uden held. Heller ikke Ansu Fati var meget med i spillet i front. Der blev spillet med stor intensitet fra begge sider og Madrid kom mere på bolden. Man skulle hen til kampens 25. minut før at kampens første afslutning kom og den var til Barca. Memphis spillede ind til Fati i feltet og han sendte den smart videre til en komplet fri Dest, men han brændte fælt med et skud over mål. Her burde Barca være kommet foran.

Da uret havde rundet en halv time afsluttede Barca igen, da Memphis sendte et skud et stykke over mål. Et par minutter senere mistede Memphis en bold foran Madrids felt og det satte gæsterne i gang med en kontra. Her endte bolden hos Alaba, der kanonerede den i nettet til en 0-1 føring til Real Madrid. Ærgrelsen kunne virkelig mærkes på Camp Nou. Få minutter senere var det uhyre tæt på en udligning, da Piqué fik hovedet på bolden efter et hjørnespark, men bolden sneg sig forbi mål. Barca forsatte jagten på en scoring og den var tæt på at lykkes i halvlegens slutning, men Fati fik sit skud blokeret. Det blev dermed ved 0-1 til Real Madrid ved pausen efter en intens halvleg.

Koeman sendte Coutinho på banen fra anden halvlegs start i stedet for Mingueza. Det betød at Dest rykkede ned som højre back. Barca lagde godt ud med at skabe et par muligheder til Coutinho og Ansu, men uden at det for alvor var tæt på. Barca pressede højt på banen med god intensitet og det betød, at det var hjemmeholdet der dominerede en periode. Der blev spillet med stor intensitet i opgøret fra begge sider og der blev gået til den i nærkampene.

Efter en times spil var det Real Madrid der viste tænder og skabte en stor mulighed til Benzema, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Spillet bølgede frem og tilbage og midt i halvlegen var det Vinicius der forsøgte sig, men uden problemer for Ter Stegen. Barcas havde problemer med at skabe noget og når der blev sendt indlæg ind i feltet, var de ikke præcise. I det 73. minut forsøgte Dest sig med et godt skud fra kanten af feltet, men bolden strøg tæt over mål. Med et kvarter tilbage ville Koeman prøve noget nyt, da Agüero og Sergi Roberto afløste en træt Ansu Fati og De Jong.

Barca kæmpede for at skabe noget og Piqué blev sendt frem på banen, men det hjalp ikke meget, for Madrid virkede i kontrol og tiden gik. Med fem minutter tilbage kom Luuk de Jong på banen i stedet for Gavi i en klar offensiv satsning. Barca satsede hele butikken da kampen gik ind i overtiden og det blev straffet af en omstilling fra Madrid. Her reddede Ter Stegen først en afslutning fra Asensio, men Vazquez var klar på riposten til en 0-2 scoring. Der manglede stadig nogle få minutter og i det 96. minut kom 1-2 reduceringen, da Agüero satte foden på et indlæg fra Dest.

Der var ikke tid til mere og det sluttede derfor med en sejr på 1-2 til Real Madrid efter en intens og dramatisk El Clásico.