FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mingueza (Pedri 72’), Umtiti, Piqué, Alba, Busquets (Trincao 81’), Ilaix (Dembélé 72’), De Jong, Messi, Griezmann

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Dest, Araujo, Pjanic, Dembélé, Riqui Puig, Lenglet, Pedri, Trincão, Junior og Konrad

Mål: 1-0 Messi (23’), 1-1 Machís (63’), 1-2 Molino (80’)

Barca tog i mod Granada i et opgør, hvor en catalansk sejr ville sende dem på førstepladsen i ligaen. Alligevel valgte Koeman at ændre en del på holdet, idet spillere som Umtiti, Sergi Roberto og Ilaix startede inde, hvilket sendte Dest, Lenglet og Pedri ud på bænken.

Barca satte sig tungt på spillet fra første minut og Granada blev presset tilbage foran eget felt. Jagten på at skabe muligheder blev sat ind, men der skulle gå otte minutter før Barca var farlige for første gang. Efter nogle gode kombinationer endte bolden i en god position hos Alba, man hans skud blev rettet af til hjørne. Hjemmeholdets dominans fortsatte, men der manglede fart i bolden og det virkede som om der blev spillet for halv kraft.

Først i det 19. minut kom kampens næste mulighed og den var også til Barca, men Griezmann afsluttede svagt lige på keeperen. Der begyndte at komme lidt mere fart i det catalanske spil og det gav udbytte i det 23. minut. Messi spillede bande med Griezmann der smart sendte bolden tilbage, så Barcas topscorer kom fri og gjorde det til 1-0. Lige efter gav et boldtab af Busquets den første chance til Granada, men her endte bolden forbi mål.

Barca fastholdt sit overtag og i det 35. minut var det meget tæt på endnu en catalanske scoring, da Busquets spillede Messi helt fri i feltet. Han tog bolden flot ned og afsluttede, men målmanden fik foden på, så bolden sneg sig forbi mål. På hjørnesparket headede Umtiti på mål, men også her stod keeperen i vejen. Barca lykkedes ikke at skabe mere inden pausefløjtet efter en halvleg, som de havde siddet totalt på.

Barca lagde ud i anden halvleg med skabe en kæmpe mulighed til Griezmann, men franskmandens afslutning var upræcis og gik forbi mål. Få minutter senere blev Sergi Roberto sat op af De Jong, men her gik bolden over. Bolden var på Barcas fødder næsten hele tiden, for genpresset fungerede fint. Der var dog ikke meget plads at spille på i det tætpakkede felt og de afgørende pasninger missede.

Det blev straffet i det 63. minut, da Granada lykkedes med omstilling, hvor først Umtiti tabte en nærkamp, hvorefter Mingueza havde en skidt boldberøring. Det bragte Machís helt fri og han sendte bolden mellem benene på Ter Stegen til en ufortjent 1-1 udligning. Få minutter senere var der dramatik, for Koeman havde tilsyneladende brokket sig højlydt, for dommeren hev det røde kort op af lommen til Barca-træneren. I det 72. minut reagerede Barca ved at sende Pedri og Dembélé på banen i stedet for Mingueza og Ilaix.

Barca var under tidspres for at score det forløsende mål, men det blev kun endnu værre 10 minutter før tid, da markeringerne totalt svigtede i forsvaret, så Molino i helt fri position sensationelt kunne bringe Granada foran. Trincao kom på banen i stedet for Busquets i en offensiv satsning, men Granada forsvarede sig med alle mand og samtidig virkede Barcas spil febrilsk. Hjemmeholdet kæmpede for skabe noget, men det lykkedes ikke inden dommerens slutfløjt og det endte derved med et skuffende og sensationelt nederlag.