// Elche

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Umtiti, Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Puig 87’), Griezmann, Dembélé (Trincao 75’), Braithwaite

Bænk: Neto, Dest, Lenglet, Junior, Pjanic, Matheus, Puig, Trincao, Tenas og Konrad

Mål: 0-1 De Jong (39’), 0-2 Puig (89’)

Barca måtte undvære den karantæneramte Leo Messi til opgøret mod oprykkerne fra Elche, hvilket gav en plads fra start til Martin Braithwaite. Skulle Barca holde trit med de nærmeste konkurrenter i toppen af ligatabellen, krævede det tre point mod Elche.

Elche er kendt for sit defensive udgangspunkt og det holdt de fast i mod Barca, der fra første minut satte sig på spillet. Der var dog ikke den store fart i det catalanske spil, ligesom det var svært at finde huller i hjemmeholdets forsvar. I det første kvarter blev det til afslutninger fra Araujo og Griezmann, men uden at det for alvor var farligt.

Det meste spil foregik på Elches banehalvdel, men i det 20. minut kom hjemmeholdet til sin første afslutning, der dog ikke gav Ter Stegen problemer. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte, selvom både Dembélé og Pedri forsøgte noget på egen hånd, men Elches defensiv fungerede fint, ofte med fem mand i bagerste kæde. I det 29. minut viste Barca endelig tænder, da Alba sendte et godt skud af sted fra distancen, men bolden strøg tæt forbi mål.

I de efterfølgende minutter var det først Busquets og dernæst Pedri der forsøgte sig udefra, men uden at det var tæt på en scoring. Som tiden gik blev Elches defensiv lidt mindre kompakt og det udnyttede Barca i det 39. minut, hvor Braithwaite sendte bolden ind i feltet. En Elche-spiller fik foden på så bolden tog retning mod eget mål og på selve målstregen kom De Jong styrtende og bankede den i kassen til 0-1. Minutter efter forsøgte Elche at svare igen med et godt forsøg, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Det blev slutningen på en chancefattig første halvleg, hvor Barca fortjent var kommet foran.

Der kom mere fart i Barcas spil fra anden halvlegs start og det skabte hurtigt et par farlige situationer i Elches felt, men uden at der blev afsluttet. Det gjorde der til genfæld i det 56. minut, hvor en kæmpe fejl af Mingueza gav Elches Rigoni frit løb mod mål, men Ter Stegen viste sin høje klasse og forhindrede en udligning. Grum fejl af Mingueza, der kunne være blevet dyr. Minuttet efter svarede Barca igen med et godt forsøg af Dembélé, men han måtte se målmanden afværge.

Barca fortsatte med at sidde på kampen, men tempoet forsvandt igen ud af deres spil, hvor der tydeligvis manglede idéer. Dembélé var forsvundet ud af kampen, så Pedri var den eneste der forsøgte at skabe noget. Det blev til afslutninger af netop Pedri og derefter Griezmann, men uden at det var rigtig tæt på. Først et kvarter før tid skiftede Koeman ud for første gang, da Trincao afløste Dembélé.

Trincao fik sat noget mere fart i Barcas spil og i det 83. minut var han meget tæt på at øge føringen efter en god aktion i feltet, men også han måtte se målmanden hive en redning frem. Tre minutter senere var Trincao tæt på igen, denne gang med et hovedstød, men også her stod keeperen i vejen. Kort efter kom Riqui Puig på banen i stedet for Pedri og det gav udbytte blot to minutter senere. Her trak De Jong godt ind i feltet, hvor han køligt lagde bolden ind til Puig, der trods sin status af banens mindste spiller, fik headet den i nettet til 0-2. Det var Puigs første scoring som Barcas-spiller og det var han tydeligt glad for.

Mere skete der ikke og Barca fik en fortjent sejr på 0-2, men det skete på en aften hvor spillet aldrig for alvor fungerede for catalanerne.