Betis - FC Barcelona 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 17.03.19

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo 64’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic (Aleñá 89’), Arthur, Vidal, Messi, Suárez Coutinho (89’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Umtiti, Aleña, Malcom, Coutinho og Boateng.

Mål: 0-1 Messi (18’), 0-1 Messi (45’), 0-3 Suárez (63’), 1-3 Loren (82’), 1-4 Messi (85’)

Barca kunne med en sejr bringe sig 10 point foran forfølgerne fra Atlético de Madrid, da de mødte Betis på udebane i ligaens 28. runde. Her overraskede Ernesto Valverde med kun at have to angribere med fra start, hvilket sendte Coutinho ud på bænken.

Betis dominerede i kampens indledning, hvor de gik frem i et højt pres. Det gav Barca problemer med at holde på bolden og skabe noget fremad banen. Man skulle dog hen til det 11. minut inden at der blev afsluttet for første gang, hvor Ter Stegen ingen problemer havde med et skud fra Tello. To minutter efter brændte det på igen, men Jesé ramte bolden skidt i en ellers god position tæt foran mål.

Barca kunne slet ikke få spillet til at flyde, men i det 18. minut fik de et frispark lidt udenfor feltet i en perfekt position for Messi. Her viste argentineren sin enorme klasse, da han smækkede bolden op i det ene målkryds til en 0-1 føring til gæsterne. Scoringen tog gnisten noget ud af Betis-spillerne i en periode, hvor Barca kom mere på bolden, men fortsat uden at spillet for alvor fungerede. I det 25. minut fik Barca et nyt frispark udenfor feltet, men denne gang var målmanden på plads på Messis forsøg. Efter en lille halv time viste Betis tænder igen, da Joaquin pludselig stod fri foran mål, men en vigtig indgriben af Arthur forhindrede en udligning.

Kort efter var det Tello der forsøgte sig, men Ter Stegen afværgede med en fodparade. På returen blev bolden sendt tæt forbi Barcas mål. Kampen var åbnet op og begge hold fik bedre plads. Det udnyttede Barca i det 40. minut, da de fangede Betis højt på banen. Messi spillede Suárez komplet fri foran mål, men han afsluttede svagt, så keeperen kunne redde. Den chance burde have givet fuldt udbytte. Halvlegen gik ind i overtiden og her viste Suárez flot teknik, da han med hælen spillede Messi fri i feltet og så stod det 0-2. Det blev sidste aktion i en halvleg hvor Barca ikke havde imponeret, men hvor de havde vist stor effektivitet.

Barca lagde ud efter pausen med et godt forsøg fra Suárez der gik tæt forbi mål, men ellers var det Betis der fortsatte med at være mest på bolden. Barca stod meget på egen banehalvdel, men defensiven fungerede fint og Betis kom ikke til afslutninger. Hjemmeholdets satsning gav Barca muligheder for omstillinger og det så man et eksempel på efter en times spil. Her blev Suárez sendt fuldstændig alene mod mål efter en stor fejl af Betis-forsvaret, men han overplacerede sit skud, så bolden strøg forbi fjerneste stolpe. Her burde han have lukket kampen.

Suárez tog gevaldigt revanche blot to minutter senere, da han på ny blev sendt mod mål, men denne gang omgivet af fire mand. Han trak godt forbi dem alle og sendte sikkert bolden i nettet til 0-3. Flot mål af spilleren fra Uruguay. Lige efter foretog Valverde sin første udskiftning, da Arthur blev afløst af Semedo. Det betød at Sergi Roberto gik frem på midtbanen. Kampen syntes lukket og det kunne man også mærke på Betis-spillerne, for der var ikke længere den samme intensitet i deres høje pres. Barca kom mere på bolden og kørte den godt rundt, uden at bruge for mange kræfter.

Et kvarter før tid fik Suárez endnu en mulighed, men her måtte han se målmanden afværge. Kampens tempo var faldet og der blev taget lidt løst på markeringerne. Det så man tydeligt i det 82. minut, hvor Betis udnyttede et tøvende Barca-forsvar til en reducering. Det var Loren der stod for scoringen. Minuttet efter var det Barca der forsøgte sig, da målmanden med stort besvær afværgede et forsøg fra Vidal. Lige var Messi på spil igen med en fantastisk aktion. Han modtog bolden i feltet og sendte den i en blød bue over målmanden og i nettet via undersiden af overliggeren. Utrolig scoring af argentineren og tilskuerne på Benito Vilarmarín måtte overgive sig. De hyldede Messi som var han en af deres egne.

I kampens sidste minut gled Suárez og vrikkede om på en ankel, så han måtte lade sig afløse af Coutinho. Også Aleñá kom på banen i stedet for Rakitic. I kampens sidste tillægsminut var det rent uheld, at Messi ikke kom på tavlen for fjerde gang, da han sendte et skud på indersiden af stolpen.
Mere skete der ikke og Barca vandt fortjent med 1-4 efter en effektiv indsats, hvor Messi endnu en gang havde været i særklasse.