// Ter Stegen // Levante // Luuk de Jong

Barca var uhyre tæt på at lide sit første nederlag i La Liga i 2022, da de kom i store problemer mod Levante. To aktioner blev afgørende for at sejren kom i hus og dem stod først Ter Stegen og dernæst Luuk de Jong for.

Det kunne være gået begge veje i opgøret mellem Levante og Barca søndag aften. Barca spillede en skidt første halvleg og kunne være glade for, at de ikke var bagud ved pausen.

FCBSHOP art

I anden halvleg kom Levante foran efter et straffespark og få minutter efter dømte dommeren endnu et straffe til hjemmeholdet. Her viste Ter Stegen sin høje klasse og parerede forsøget fra Roger. Var Barca kommet bagud 2-0 var det svært at se, hvordan de kunne komme tilbage. Tyskerens redning holdt dermed Barca inde i opgøret.

Kort efter fik Barca scoret to gange til 1-2 og så lignede catalanerne pludselig en vinder, lige indtil at Levante fik sit tredje straffespark i kampen og udlignede til 2-2 i det 83. minut.

Luuk de Jong blev sendt på banen i en sidste satsning og hollænderen blev matchvinder i overtiden, da han headede et indlæg fra Jordi Alba i nettet. Her reddede han de tre point hjem til Barca, hvilket ikke er første gang det sker denne sæson.

Netop de to aktioner med Ter Stegens reddede straffespark og Luuk de Jongs afgørende scoring i overtiden er årsagen til, at Barca fortsat ligger på andenpladsen i ligaen.