fbpx

Ansu Fati fortæller sin utrolige historie

FCBARCELONA.DK - 23.12.22

// Ansu Fati

Da Ansu Fati var en lille knægt hjemme i Guinea-Bissau, var der intet der tydede på en karriere i europæisk topfodbold. I et åbenhjerteligt interview fortæller han sin utrolige historie om vejen til mægtige FC Barcelona.

Ansu Fati bærer det forpligtende 10-tal på ryggen i Barca og forventningerne til den unge angriber er store. Det lå ikke i kortene at Fati skulle få en karriere i topfodbold, for det var først da han var syv år, at han forlod Guinea-Bissau for at rejse til Sevilla i Spanien.

'I 2009 tog jeg et fly for første gang med min mor, mine to brødre og mn søster, for at bo i Spanien. Jeg havde aldrig mødt min far. Jeg havde set fotos af ham og vi talte nogle gange i telefon, men det var alt' indleder Ansu Fati sin fortælling til magasinet France Football.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Jeg løb ham i møde og kastede mig i hans arme, da vi mødtes i lufthavnen i Sevilla. Han var rejst ud udelukkende for at tjene penge i Europa da jeg var meget lille, så han senere kunne hente os med. Han ønskede vi skulle få et bedre liv. Han kunne være rejst og glemt alt om os, som andre har gjort, men han arbejdede hårdt for at få os hertil' fortsætte den 20-årige angriber.

'Jeg vil altid værdsætte hvad min far gjorde for os. Det er takket være ham, at jeg er her i dag. Han var professionel i Guinea-Bissau og han siger altid, at vores talent kommer fra ham, men det tror vi ikke på, for der er ingen billeder fra dengang' siger Fati med et stort grin.

'En dag gik min bror Braima og jeg ned på den lokale bane, hvor alle mødtes om eftermiddagen. Vi kendte ikke nogen, men dagen efter talte alle om os, for ingen kunne besejre os' fortæller han videre.

Ansu Fati begyndte at spille i den lokale klub i Herrera, men han blev hurtigt inviteret til prøvetræning i både Real Madrid og Barcelona. 'Vi besluttede at La Masia var det bedste valg, for dengang havde Madrid ikke et sted hvor de unge spillere kunne bo. Jeg kan huske jeg var meget nervøs da jeg ankom og i starten var jeg ikke sikker på, at jeg ville dertil, men efter en uge ville jeg ikke hjem' kommer det fra Fati.

Ansu Fati tænker også tilbage på første gang, at han blev inviteret til at træne med førsteholdet. 'Da jeg gik ind i omklædningsrummet og så Luis Suárez, Leo Messi og alle de andre, kunne jeg næsten ikke tro det. Jeg var helt stille og satte mig ned. Jeg tænkte at det kun ville ske denne ene gang, men dagen efter sagde de, at jeg skulle komme tilbage. Vores holdleder Carles Naval sagde, at truppen til kampen mod Betis snart ville komme og jeg da jeg så mit navn på listen, græd jeg og ringede til min far' siger Fati videre.

Han husker også en helt speciel gestus fra Leo Messi efter sin debutkamp. 'Vores fotograf tog et billede af os begge sammen og det lagde Leo op på Instagram. Derefter modtog jeg milloner af notifikationer. Det var helt vildt. Den gestus glemme jeg aldrig og jeg vil altid være ham taknemmelig. At en spiller af hans format gør sådan noget for mig. Jeg har fotoet derhjemme og vil altid have det. Det var en ekstra motivation for mig' udtaler Fati.

Til sidst afslører han, at han har et helt specielt forhold til Eric García. 'Eric og jeg har altid spillet sammen. Det er en af de personer der hjalp mig til at falde til i mit nye liv i Barcelona. Jeg tilbragte meget tid i hans hjem da vi var børn, hvor vi ofte spillede playstation' afslutter Ansu Fati sin historie..:FORSIDE:.