FCBARCELONA.DK - 08.03.22

// PSG

ps5 art

Der har været spillet mange historiske kampe på Camp Nou gennem tiden, men en af de allerstørste blev spillet den 8. marts 2017. Det var her at 6-1 miraklet mod PSG fandt sted.

I dag er det præcis fem år siden at Barca skabte et rent mirakel i en Champions League kamp mod PSG, en kamp som ingen af tilskuerne på Camp Nou den aften glemmer, for de var vidner til en vild kamp og historieskrivning med de helt store bogstaver.

Barca havde tabt første kamp i Paris med 4-0 og havde brug for en storsejr hjemme på Camp Nou, for at komme videre. De kom planmæssigt foran 3-0 i starten af anden halvleg og håbet levede, lige indtil at PSG fik reduceret til 3-1 i det 62. minut. Nu skulle Barca score tre mål mere på en halv time og det var der ikke mange der troede på.

Der blev kæmpet for det, men PSG holdt stand og tiden gik. Stemningen dalede og med fem minutter tilbage begyndte mange fans slukøret at forlade deres sæder på Camp Nou, men det skulle de ikke have gjort. I det 88. minut begyndte miraklet nemlig.

Neymar satte et utroligt frispark ind til 4-1 og i overtiden fik Barca staffe, som Neymar omsatte til 5-1. Det kogte på Camp Nou, for ingen kunne tro, at der pludselig var en spinkel chance alligevel. Alt blev kastet frem og i det absolut sidste tillægsminut fik Sergi Roberto en frelsende tå på et indlæg fra Neymar. 6-1 og dommeren fløjtede af. Barca havde skabt et mirakel uden sidestykke.

Der blev festet og jublet på Camp Nou, som om det var en titel der var vundet. Ingen forlod Camp Nou og spillerne løb jublende rundt på stadion. Det var en af de mest magiske aftener i Camp Nous lange historie.

Gense de historiske højdepunkter her og jublen, da miraklet var en realitet.