fbpx
Annonce

Zubizarreta: 'Min klub er Athletic Club Bilbao'

Rune Stentoft Arlbjørn - 17.04.21

© Getty Images
// Bilbao // Zubizarreta

cdrebp

Barca-legenden Andoni Zubizzareta havde en stor karriere i klubben, men inden da også i Athletic Club Bilbao. I et interview op til pokalfinalen mellem de to klubber erkender 'Zubi', at han holder mest med baskerne.

Andoni Zubizarreta havde en stor karriere som målmand i spansk fodbold med fem flotte år som målmand hos Athletic Club Bilbao inden han skiftede til Barca i 1986 og spillede otte sæsoner for catalanerne som førstevalget i målet.

Derfor er det naturligvis en splittet Barca-legende, når det kommer til aftenens pokalfinale mellem hans to tidligere klubber. I et interview op til finalen mellem de to mest succesrige klubber i Copa del Rey fortæller Zubi dog, at han holder mest med Bilbao.

'Når Athletic og Barca spiller mod hinanden, så vinder og taber jeg altid, fordi jeg holder med begge hold. Set fra den lyse side, så vinder jeg dog uanset hvad, hvis en af de to klubber vinder. Min klub har dog altid været Athletic, som jeg altid har sagt' sagde han ifølge den catalanske avis Sport inden han fulgte op.

'Jeg ved hvor stor betydning det vil have for Athletics fans og folket at vinde titlen, som også giver adgang til Europa. Men jeg ved, at hvis Athletic vinder, så vil 40% af mit hjerte ikke være glad, og det ved Koeman' afsluttede han.

Koeman og Zubi var holdkammerater i Barca i den gyldne periode i 90'erne, hvor de sammen vandt fire mesterskaber i træk og en Europacup for Mesterhold.

cdrebp

.:FORSIDE:.