Vigtig sejr til Barca B skaber luft til nedrykning

FCBARCELONA.DK - 28.03.22

© FC Barcelona
// Barca B

Barca B har oplevet en svær sæson med manglende stabilitet og den seneste tid er nedrykningsstregen rykkede tættere på i 2. division B. I går hentede holdet tre vigtige point med en sejr over Real Betis B.

Da sæsonen blev skudt igang var målsætningen oprykning til 2. division A, men nu handler det mere om at blive i rækken. I går mødte Barca B bundholdet Real Betis B på udebane og det skulle vise sig at blive en tæt affære.

FCBSHOP art

Barca B var hæmmet af fraværet af Abde, Ilias Akhomach og Kays Ruiz, der alle var taget ud for at spille landskampe. Alligevel var det Barca B der spillede bedst og efter et kvarter bragte Jutglá sit hold foran.

Jutglá fik senere en stor mulighed for at gøre det til 0-2, men bolden strøg tæt forbi mål og i stedet udlignede Betis B efter en halv time på en lidt tilfældig situation. Udligningen tog ikke modet fra Barca B og i halvlegens sidste minut gjorde nytilkomne Fabio Blanco til 1-2 på et godt skud fra distancen.

Betis B satsede offensivt i anden halvleg og det gav dem et overtag, mens Barca B koncentrerede sig om defensiven uden at skabe det store. Efter en times spil kom Alejandro Baldo på banen efter hans langvarige skade, hvilket også er godt nyt for førsteholdet, for så kan han eventuelt aflaste Jordi Alba.

Det lykkedes for Barca B at holde stand resten af kampen, for trods overtaget var Betis B ikke i stand til at skabe det helt store. Det endte derved med en vigtig 1-2 sejr til træner Sergi Barjuan og hans spillere.

Det var holdets anden sejr i træk og de tre point betyder, at Barca B nu har fire point ned til nedrykningsstregen. Modtsat har de kun seks point op til top 5, hvor der skal spilles kval-kampe om oprykning, så det er meget lige i 2. division B.

Næste opgave er om en uge, endnu en gang på udebane, hvor Barca B møder Linense, der har lige så mange point som Barca B, så det ligner en nøglekamp.