Trincao har indtil nu været en skuffelse

FCBARCELONA.DK - 15.01.21

© Getty Images

Der var store forhåbninger til Francisco Trincao, da Barca hentede det portugusiske talent i Braga i sommer, men indtil nu har skiftet på ingen måde været nogen succes. Trincao har fået rollen som indskifter, uden at gøre en forskel.

Inden skiftet til Barca blev Trincao betegnet som et af de største talenter i portugisisk fodbold og han brillerede for Braga i sidste sæson, trods sine kun 20 år. Derfor var der forhåbninger i Barcelona om, at kantspilleren hurtigt kunne træde til og hjælpe holdet.

Koeman indledte sæsonen med at kører Trincao stille og roligt ind og det blev til en hel del spilletid. Barca-træneren ville tydeligt lade Trincao vænne sig til forholdene, uden at der skulle være det store pres.

Desværre lykkedes det ikke dengang for Trincao at overbevise og spilletiden er blevet mindre som tiden er gået. Trincao bliver skiftet en del ind, men ofte sent i kampene, hvor det kan være svært at gøre en forskel.

Trincao har både teknikken og hurtigheden med sig, men han har virket hæmmet i sit spil, som om han ikke rigtig tror på sig selv. Hans udtryk er mere bekymring end glæde, når han er på banen.

Det er Trincaos første sæson og tålmodigheden med ham er stor. Der er stadig en tro på, at han kan udvikle sig til en bærende spiller, men så skal der også begynde at ske fremskridt.

Alle ved hvor svært det er, at komme til en kæmpe klub som Barca, hvor presset og opmærksomheden er enorm. Det taler til Trincaos forsvar, men ser man på Pedri, der ligesom Trincao kom i sommer, har han taget alle med storm og blevet en stamspiller, trods sine kun 18 år.

Forskellen mellem hvordan de to er kommet fra start i deres nye klub er enorm og Trincao ærger sig helt sikkert over, at han ikke viser de takter som alle havde håbet at se, ikke mindst ham selv.

Måske Trincao får chancen for at vise sig frem gennem en hel kamp, når Barca i næste uge spiller pokalkamp mod Cornellá. Her forventes Koeman at give reserverne spilletid og så vil det være oplagt, at sende Trincao i aktion.

.:FORSIDE:.