fbpx

Xavi har fokus på tre talenter efter Lewandowski-skade

Peter Vyff - 07.10.23

// Xavi // Granada

Robert Lewandowski måtte i onsdags lade sig udskifte efter en ankelskade mod FC Porto og med kun tre tilgængelige angrebsspillere i førsteholdstruppen må Xavi nu ned på Barcas ungdomshold for at finde yderligere backup.

Selvom Barca har fået en resultatmæssig flot start på La Liga og Champions League, har de mange skader til holdets spillere været et stort samtaleemne. Catalanerne har nemlig allerede måtte undvære Andreas Christensen, Ronald Araújo, Iñigo Martínez, Pedri, Frenkie de Jong og Raphinha i de første to måneder af sæsonen.

Og i onsdags måtte Xavi se endnu en af sine spillere pådrage sig en skade, da Lewandowski efter en hård tackling på anklen måtte lade sig udskifte i første halvleg. Polakken forventes ude i 3-4 uger med en kraftig forstuvning, hvilket efterlader Barca med et begrænset antal muligheder oppe i front.

Xavi har kun tre tilgængelige angribere til rådighed i form af Ferran Torres, João Félix og Lamine Yamal, og cheftræneren har derfor fokus på ungdomsholdene for at finde noget mere dybde til udskiftningsbænken.

Artiklen fortsætter under annoncen


Én af de førende kandidater skulle angiveligt være Pau Víctor, der er tilknyttet andetholdet, Barca Atlétic. Den 22-årige catalaner er udlånt fra naboklubben Girona, og han har fået en fremragende start under Rafael Márquez med fire scoringer og én assist i hans første seks kampe i denne sæson.

Den anden mulighed er den 17-årige Marc Guiu, der er tilknyttet Barcas U-19-hold. Angriberen fylder med sine 187 centimeter godt i banen, og han scorede senest et flot mål i UEFA Youth League mod Porto, ligesom det også blev til en scoring i ligakampen mod Badalona.

Den netop tilbagevendte Ángel Alarcón, der har siddet ude i fem måneder efter en operation i knæet, nævnes som den tredje mulighed. Stortalentet, der tilhører Barca Atlétic, fik allerede sin debut på førsteholdet i sidste sæson, og han har hurtigt tiltrukket sig opmærksomhed efter sit comeback, da han scorede et fremragende mål mod Porto i Youth League.

På grund af den gode form betragtes Pau Víctor som det mest åbenlyse valg. Xavi har dog allerede et solidt kendskab til Alarcón, hvilket kan give ham en fordel, selvom det endnu er uvist, hvor meget han kan spille efter sin alvorlige knæskade.

.:FORSIDE:.