Ter Stegen inkasserer flere mål end nogensinde

Markus Johannessen - 09.03.22

// Ter Stegen

ps5 art

Barca sikrede sig søndag en vigtig sejr på 1-2 ude over Elche og fortsatte dermed den seneste storform. Catalanerne lukkede dog igen mål ind, hvilket har været symptomatisk for sæsonen.

Barca løb afsted med tre vigtige point, da de søndag sejrede med 1-2 over Elche på Estadio Martinez Valero. Første halvleg var ellers ikke et drømmescenarie for catalanerne, da Elche bragte sig foran 1-0 efter 44 minutter. Dermed blev der igen scoret på Ter Stegen i det catalanske bur.

Ter Stegen har nu indkasseret 316 mål i sine 312 kampe for catalanerne, og denne sæson har, indtil for nyligt, tydeligvis været udfordrende for holdet som helhed. Derfor kan kritikken næppe falde på den tyske keeper alene, men nærmere defensiven generelt.

Marc-André ter Stegen har ifølge den catalanske avis Sport i gennemsnit indkasseret 1,19 mål per kamp i den nuværende sæson. Det ligger markant højere end i de foregående sæsoner, hvor keeperen tidligere har haft flotte statistikker som i 2014-15 sæsonen, hvor han gennemsnitligt kun indkasserede 0,6 mål per kamp.

Selvom den 29-årige keeper må forholde sig til de kedelige statistikker, viser han sig stadig som en essentiel brik i Xavis trup. Han leverede op til flere fremragende redninger i anden halvleg, da Elche forsøgte at holde catalanerne fra tredjepladsen i ligaen.

Der er på det seneste set tydelige forbedringer i Barcas spil, og Xavis planer om at styrke defensiven kan forhåbentligt også lette en del af presset på Ter Stegens skuldre.