fbpx

Stor spænding om hvem der vogter målet i aften

Simon Arun Vrábel - 25.01.23

// Ter Stegen // Iñaki Peña

Forud for aftenens Copa del Rey-kvartfinale imod Real Sociedad er der stor spænding om hvem der kommer til at vogte målet. Da man nåede samme runde sidste år valgte Xavi at bruge Ter Stegen på bekostning af Neto.

I Barca har det altid været kutyme at bruge breddespillerne og de unge akademispillere i den spanske pokalturnering Copa del Rey og det samme har været gældende på målmandsposten. Sidste år valgte Xavi dog at skifte ud i målet da man nåede kvartfinalen og derfor er der spænding om, hvem der får pladsen i buret til aftens hjemmekamp.

Reservekeeper Iñaki Peña har nemlig vogtet målet i holdet første to kampe imod CF Intercity og AD Ceuta, men i aften står man over for en større udfordring, når Real Sociedad, som ligger på tredjepladsen i La Liga, gæster Camp Nou. Peña har ellers stået upåklageligt og under sit lejeophold sidste år hos tyrkiske Galatasaray stod den 23-årige målmand også fænomenalt, så der er ikke tale om mangel på evner fra den unge målmand. Derudover har man valgt at lade Neto skifte på en fri transfer for at rykke Peña tættere på førsteholdet, hvilket blot bekræfter Xavis tillid til den unge målmand.

Artiklen fortsætter under annoncen


Alligevel er der usikkerhed i den catalanske presse om, hvem der får æren af at vogte buret til aftenens kvartfinale. Der er ret stor enighed om, at dén målmand, som spiller aftenens kamp, også får lov til at spille en potentiel semifinale og forhåbentlig også finale.

Sidste år kom Marc-André Ter Stegen tilbage imellem stængerne på bekostning af Neto, da man nåede frem til turneringens kvartfinale. Den brasilianske målmand havde stået i buret da Barca vandt med 1-2 men i den efterfølgende kamp imod Athletic Bilbao valgte Xavi altså at benytte Ter Stegen. Derfor bliver det spændende at se, om han vil gøre det samme med Iñaki Peña, som ellers ikke har fået meget spilletid i denne sæson.

Peña blev inden kampen imod CF Intercity officielt rykket op på førsteholdet og givet rygnummer 13. Alligevel er det kun blevet til 300 minutter fordelt på tre kampe imod Viktoria Plzen, CF Intercity og AD Ceuta.

.:FORSIDE:.