fbpx
Annonce

Sparer Joan Laporta op til næste års transfervindue?

FCBARCELONA.DK - 01.09.21

// Joan Laporta


De fleste Barca-fans er chokerede og skuffede ovenpå afslutningen af sommerens transfervindue i FC Barcelona. Catalanernes ageren har været så tilpas svag, at der kun findes én forklaring - Joan Laporta gør klar til et voldsomt transfervindue næste år.

 

Artiklen fortsætter under annoncen
mbb2023

 

For det er ved første øjekast særdeles vanskeligt at finde positive konklusioner efter det netop afsluttede transfervindue, hvor Barca har sagt farvel til historiens bedste fodboldspiller, sendt Griezmann tilbage til Atlético, ikke formået at komme af med løntunge og ikke-brugbare spillere, for i stedet at have hente adskillige halv-gamle og gratis spillere til klubben. En udvikling, som strider imod alt hvad Joan Laporta står for og imod de løfter, som han gav under valgkampen.

Men er der en mening med galskaben? Dagen derpå går spekulationerne nemlig på, at det hele blot er en del af Joan Laportas langsigtede plan for at genopbygge økonomien, holdet og bringe Barca tilbage til toppen af europæisk fodbold. Har Laporta "solgt" denne sæson, sørget for at spare penge op, så man står stærkt til næste års transfervindue? Det er hvad rygterne går på i Barcelona.

Barca har som bekendt sendt sine to mest løntunge spillere væk denne sommer, som sparer klubben for op mod 1 milliard kroner per sæson. Derudover har man solgt spillere for hvad der samlet set inklusiv klausuler og købsoptioner kan løbe op i 1,1 milliarder kroner. Sidst men ikke mindst har kaptajnerne accepteret en betydelig lønreduktion, mens flere spillere fra truppen skulle have gjort det samme. Alt dette havde man næppe gennemført for at hente tre spillere på frie transfers (Agüero, Memphis Depay og Eric Garcia) samt et enkelt spillere på en lejeaftale (Luuk de Jong).

Derfor er flere og flere enige om, at den eneste plausible forklaring på Barcas "svage" resultat af sommerens transfervindue skyldes, at Joan Laporta lader op til næste sæson. Her vil klubben stå økonomisk stærkt, med en fyldt pengepung, med masser af plads i lønbudgettet, og hvor man derfor kan hente spillere fra den øverste europæiske hylde.

Kun tiden vil vise, om det reelt set er det scenerie der er tale om.

.:FORSIDE:.