fbpx
Annonce

Snakken om Messis tilbagevenden er helt forstummet

FCBARCELONA.DK - 27.01.23

// Lionel Messi



I december måned, ikke mindst efter Leo Messis blændende VM-slutrunde, var der masser af snak om hans mulige tilbagevenden til Barca. Nu er der helt stille om argentineren, for alle regner med, at han forlænger med PSG.

Snakken om Messi var ikke kun løse rygter, for såvel præsident Joan Laporta som træner Xavi Hernández udtalte flere gange offentligt, at de hellere end gerne så Messi vende hjem til Barcelona efter denne sæson, når hans kontrakt med PSG udløber. Nu er der helt stille om Messi og det skyldes flere faktorer.

Alle kender til Barcas særdeles stramme økonomi og problemer med at få lønregnskabet til at opfylde de økonomiske fairplay-regler. Derfor virker det fuldstændig urealistisk, at der kan blive plads til en spiller af Messis kaliber, også selvom han skulle være klar til en markant lønnedgang.

Artiklen fortsætter under annoncen


Dertil kommer, at det nok først bliver sent på sommeren at Barca ved, hvordan økonomien ser ud forud for næste sæson og det vil ikke være fair, at lade Messi vente så længe med en afklaring. Han har angiveligt et godt tilbud liggende fra PSG på en forlængelse, som han ikke kan trække i langdrag.

Dertil kommer det sportslige aspekt. Xavi ser ud til at have godt gang i projektet med de unge spillere. Holdet har vundet Supercuppen, de fører i La Liga og er klar til semifinalen i Copa de Rey. Derfor står Xavi ikke panisk og mangler en klassespiller som Messi.

Hvis Messi vendte tilbage ville han tage al fokus og det ville reelt kunne bremse Xavis projekt. Derfor ville det ikke være uden risiko at tage ham tilbage.

I Barcelona er der derfor ikke mange der længere drømmer om at se Messi i Barca-trøjen igen. Man kigger fremad mod en fremtid uden den største spiller i klubbens historie og den catalanske presse giver heller ikke spekulationerne meget plads.



.:FORSIDE:.