fbpx

Sergi Roberto er gået forrest i holdets krisetid

Peter Vyff - 01.01.24

 


Sergi Roberto blev i starten af sæsonen udpeget som holdets nye anfører, men spilletid har han ikke fået meget af. Catalaneren har alligevel formået at håndtere ansvaret godt og forene omklædningsrummet midt i et kriseramt efterår.

Det har aldrig været nemt for Sergi Roberto i hans tid hos Barca, hvor han i lange perioder har været genstand for kritik. La Masia-spilleren har dog altid formået at kæmpe sig til en plads på holdet, hvilket især skyldes hans store alsidighed, som Xavi, og de tidligere trænere, har sat stor pris på.

Catalanerens mangeårige erfaring betød også, at han i sommer fik overrakt anførerbåndet, efter flere års erfaring fra førsteholdet. Og det ansvar har Sergi Roberto efter alt at dømme udført til perfektion, da han har formået at samle omklædningsrummet, som resultatmæssigt har underpræsteret på banen i den første halvdel af denne sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det skriver avisen Sport, der roser midtbanespillerens for hans rolle som kaptajn, hvor han også har fungeret som bindeled til ledelsen. Catalaneren skulle endda have været forgangsmand for, at tage turen til Dallas og spille showkampen mod Club América, der i sidste ende sikrede Barca til en tiltrængt indtægt.

Midtbanespillerens imponerede rolle som kaptajn skyldes især også de koryfæer, som han har stået i lære under, såsom Carles Puyol, Xavi, Andrés Iniesta og Sergio Busquets. Sergi Robertos situation er dog noget anderledes, da han langt fra er en nøglespiller på førsteholdet.

Catalanerens måde at håndtere den virkelighed er dog også ganske prisværdig, og derfor spekuleres der også en del i, hvorvidt han får tilbudt endnu en kontraktforlængelse. Især efter hans imponerede indsats mod Almeria, hvor han med to scoringer sikrede Barca en vigtig sejr i kampen om mesterskabet.// Sergi Roberto
.:FORSIDE:.