fbpx
Annonce

Præsident Laporta er presset på flere fronter

FCBARCELONA.DK - 26.07.21

// Joan Laporta


Joan Laporta kæmper en hård kamp med at skabe en stærk trup samtidig med, at økonomien er under et massivt pres. Det trækker ud med løsninger og det er et tegn på, at præsidenten er udfordret.

'Det er brug for ro og tålmodighed' lød det forleden fra præsident Joan Laporta, da han ved præsentationen af Memphis Depay kommenterede den aktuelle situation i klubben. Der er dog næppe tvivl om, at Laporta havde håbet på, at han ville være nået længere i sin genopretning af klubben.

Barca-præsidenten kæmper på flere fronter på samme tid, hvor forlængelsen med Messi, spillernes lønnedgang og salg af løntunge spillere er de tre vigtigste områder. På ingen af områderne synes der at være fremskridt.

Forlængelsen med Messi kan først ske, når der er plads indenfor La Ligas økonomiske fairplay-regler, hvilket kræver at de øvrige spillere går ned i løn og andre sælges.

Spillere som Coutinho, Umtiti, Pjanic og måske også Griezmann skal væk og lykkes det, vil lønbudgettet falde markant og alene det kan skabe plads til Messi. Kendsgerningerne er dog, at det kniber gevaldigt med at komme af med de løntunge spillere, der ikke kan få samme løn i andre klubber og derfor ikke er indstillet på at rejse.

Laporta forhandler også lønnedgang med en række af de erfarne spillere i truppen, som Piqué, Alba, Busquets og Sergi Roberto, men heller ikke her er man blevet enige.

Tiden går og der resterer kun lidt over en måned af transfervinduet. Dertil kommer at Messis ferie slutter i starten af august og der er brug for en afklaring af hans situation, inden han vender tilbage.

Det er derfor en Barca-præsident under et stort tidspres, der skal forsøge at få den hårde knude løst op.

.:FORSIDE:.