fbpx
Annonce

Pedri rundede sin kamp nummer 100 mod Girona

Simon Arun Vrábel - 29.01.23

// Pedri



Pedro González López, bedre kendt som Pedri har på rekord tid fået sit gennembrud i Barca. Lørdag aften rundede den 20-årige midtbanespiller sin første store milepæl i blaugrana, da han kunne fejre sit 100-kampsjubilæum.

De 100 kampe blev markeret på flotteste vis, for det var netop Pedri der havde sidste fod på bolden i 0-1-kampens eneste scoring, så Barca kunne tage hjem med de tre vigtige point.

Pedri blev født den 25. november 2002 på ferieøen Tenerife på de kanariske øer, men som 16-årig tog han den korte tur over til naboøen Las Palmas de Mallorca. hvor han debuterede for klubbens U19 hold. Herfra tog hans karriere for alvor fart, for blot halvandet år senere, den 27. september 2020, debuterede den unge midtbanespiller i Barcas 4-0 sejr på hjemmebane imod Villarreal i en alder af blot 17 år.

Artiklen fortsætter under annoncen


I dag spiller Pedri med nummer otte på ryggen og flere gange er han blevet sammenlignet med klubikonet Andrés Iniesta, for både spillestilen og den ydmyge personlighed er til at sammenligne og holdets nuværende træner og tidligere klubkammerat med netop Iniesta, Xavi Hernández, er da heller ikke i tvivl om Pedris talent. Forud for kampen mod Girona, som på daværende tidspunkt kun havde potentiale til at blive Pedris kamp nummer 100 udtalte Xavi følgende:

’Det talent han har som 20-årige er helt fænomenalt. I morgen kan han runde kamp nummer 100 og hans performance på banen kan man ikke sammenligne med nogen anden. Vi har en god ung generation i truppen, men det talent som Pedri besidder, har jeg kun set i ganske få spillere'.

Det er ikke kun på klubplan at Pedri har høstet succes, for med den flotte udvikling i blaugrana kom også debuten på det spanske landshold, som han allerede har repræsenteret 18 gange, udover et hav af kampe på samtlige U-landshold. På klubplan er hans 100 kampe fordelt på 67 kampe i La Liga, 14 i Champions League, otte i Copa del Rey, seks i Europa League og fem i den spanske Supercup.

Pedri har i løbet af sine 100 kampe også allerede høstet stor anerkendelse internationalt. I 2021 vandt Pedri således både Kopa- og Golden Boy trofæet imens han i 2022 endnu engang var nomineret til Golden Boy. Derudover har Pedri vundet den spanske Supercup og Copa del Rey med Barca og med sine kun 20 år er mulighederne for endnu flere trofæer store.



.:FORSIDE:.