fbpx
Annonce

Pedri: 'Jeg glæder mig rigtig meget til VM'

Simon Arun Vrábel - 13.11.22

// Pedri

Inden at det spanske landshold for alvor går i gang med VM-forberedelserne, har avisen Marca mødt Barcas nummer 8, Pedri, til et spændende interview om hans forventninger til slutrunden.

Nedtællingen til verdens største fodboldfest er for alvor gået i gang, for det er allerede den 20. november at åbningskampen spilles. Som optakt til slutrunden har Marca fået en lang snak med Pedri.

Hvad er den allerførste følelse som du mærker i kroppen op til VM?
'Jeg føler en enorm glæde og entusiasme over at være en del af en fodboldfest som denne, der kun bliver spillet hvert fjerde år. Jeg glæder mig rigtig meget'.

Er du samtidig en smule nervøs?
'Nej, ikke lige nu. Jeg var nervøs den allerførste gang jeg spillede for landsholdet, men nu er jeg mere rolig, for jeg ved hvad jeg kan levere på banen'.

Det er kun 18 måneder siden at du debuterede på landsholdet. Går tingene lidt for stærkt?
'Det er rigtigt at alting er gået enormt hurtigt siden jeg debuterede for Las Palmas, men jeg føler at jeg har formået at tilpasse mig omgivelserne og lige nu nyder jeg at spille fodbold og alt det gode som følger med'

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Du har sprunget mange U-landshold over – hvad tænker du om det?
'Jeg tror at jeg er hvor jeg er, fordi jeg er klar til opgaven og fordi træneren tror på mig. Jeg ser det ikke som om, at jeg har sprunget noget over'.

Vil du gerne spille med nummer 10?
'Det er et tal som jeg rigtig godt kan lide, men hvis der er andre som har mere erfaring og gerne vil have det nummer, så er det ikke noget som gør, at jeg ligger søvnløs om natten'.

Hvad er det første minde du har fra et VM?
'Jeg husker dengang vi vandt VM. Det tror jeg alle husker. Det var dengang Iniesta scorede. Det håber jeg, at vi kan gentage'.

Hvor var du henne da den finale blev spillet?
Jeg var med min familie på et hotel i Tenerife og da Andrés scorede gik alle helt amok. Forhåbentligt kan vi give vores fans sådan en oplevelse igen'.

Hvor gammel var du dengang?
'Jeg var otte år'.

Hvordan har du det med at folk sammenligner dig med Iniesta?
'I fodboldens verden elsker folk at sammenligne spillere og hver gang der kommer en ny spiller, forsøger man at finde én at sammenligne ham med. Iniesta er en fantastisk spiller som jeg på mange måder ser op til, men jeg ved, at jeg skal være Pedri og ikke Iniesta'.

Har du nogensinde talt med ham?
'Ja, jeg har talt med Iniesta, men desværre har jeg endnu ikke mødt ham. Vi har talt sammen flere gange over Instagram og da jeg blev skadet, skrev han at jeg skulle tage det med ro'.

Hvad er det bedste råd som du nogensinde har fået?
'Det er, at jeg skal passe på mig selv og ikke tænke på hvad andre synes. I fodbold forsøger folk ofte at sætte dig i svære situationer, men det handler om at tage det med ro og nyde fodbolden'.

Hvordan kan du altid være så rolig?
'Jeg gør intet specielt hverken i min hverdag eller til træning for at være rolig på og udenfor banen. Jeg tror at det bare er sådan at jeg er og det har nok også noget at gøre med, at det er sådan min opvækst har været'.

Og du smiler altid!
'Altid!'

Hvor kommer al den glæde fra?
'Folk fra de kanariske øer er altid glade og rolige. Der er så mange gode mennesker både i Barca og her på landsholdet og jeg gør hvad jeg kan for at sprede glæde'.

Hvad kan du allerbedst lide ved Luis Enrique?
'Mest af alt hans måde at kommunikere på. Han kan fortælle dig at du skal springe ud fra en klippe, men han kan gøre det på en sådan måde, at man er overbevist om, at det kommer til at gå godt. Han giver os altid korte beskeder ved at fortælle os hvad vi skal gøre, hvordan vi skal gøre det og hvad der kommer til at ske når vi gør det'.

Hvis du kunne gnide på Aladdins lampe, hvad ville du så bede om?
'Flere mål. Det er ikke noget som jeg er besat af, men det er rigtigt at jeg endnu ikke har scoret på landsholdet, så det kunne være dejligt at få lov til at score i den her slutrunde'.

Hvem presser dig mest til at score flere mål – Luis Enrique eller Xavi?
'Selvom de begge siger det, så er den som presser mig allermest, min bror'.

Costa Rica, Tyskland og Japan – hvordan ser du jeres muligheder?
'Det er en kompliceret gruppe og alle holdene har mulighed for at forberede sig godt'.

Kan Spanien vinde VM og hvem er de to største favoritter?
'Det er svært at spå om før slutrunden er begyndt, men vi går selvfølgelig efter det. For mig er de største favoritter Brasilien og Argentina'.

Mange mener at Messi fortjener at vinde VM og i år er hans sidste chance. Hvad tænker du om det?
'Han fortjener det. Jeg håber selvfølgelig at vi vinder, men hvis det ikke bliver os, så håber jeg, at han vinder det med Argentina. Det kunne være fantastisk at spille en VM-finale enten mod Leo og Argentina eller Holland og Frenkie de Jong'.

Hvilken trøje vil du allerhelst tage med dig hjem fra VM?
'Det skulle være fra Neymar. Han har så meget kvalitet og han gør stort set hvad han har lyst til med en bold. Jeg har aldrig haft fornøjelsen af at få en trøje fra ham'.



.:FORSIDE:.